FRANCUSKA i Nemačka pozvale su danas Beograd i Prištinu da što pre organizuju nove izbore u opštinama na severu KiM u kojima je došlo do tenzija, rekao je danas francuski predesednik Emanuel Makron, nakon razgovora koji su on, nemački kancelar Olaf Šolc i šef evropske dilomatije Žosep Borelj održali sa predsednicima Srbije i tzv Kosova Aleksandrom Vučićem i Vjosom Osmani na marginama sastanka Evropske zajednice u Moldaviji.

Komentari (51)

Angelina

01.06.2023. 21:37

Novi izbori i legitimno izabrani gradonačelnici srpskih opština i povratak srpske administracije na posao je prvi korak ka normalizaciji stanja na severu Kosmeta. EU i SAD bezuslovno mora da nametne nove izbore Kurtiju bez pogovora.

Sale

01.06.2023. 22:13

Zasto novi izbori, sta je falilo ovim. Zapad ih je okarakterisao kao zakonske i priznao. Novi izbori na kojima bi bili izabrani srpski gradonacelnici ali po zakonima tzv. Kosovo i vracanje na staro pre povlacenja iz institucija lazne drzave, kao da to isto i sada nisu mogli da urade na aprilskim izborima. To znaci ponovno vracanje srpskih opstina u ustavno pravni poredak tzv Koaovo sto pre i naravno uz pojacano prisustvo ROSA i KFOR a za Zajednicu Srpskih Opstina, polako, videcemo.

Tijana

02.06.2023. 07:38

Novi izbori su realnost. Verujem sa Srbima na glasanju. Tada ce se videti pravo stanje i odnos glasova i po tome odrediti gradonacelnici.