VUČEVIĆ O PRETNJI RATOM: Nikada nećemo dozvoliti da srpski narod na KiM ostane nezaštićen

Novosti online

11. 05. 2023. u 17:07

POTPREDSEDNIK Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević poručio je da je izjava poslanika Demokratske partije Kosova Hisena Beriše da je "Kosovo spremno za rat ako se naruši njegov integritet i suverenitet", samo je još jedna opasna provokacija kojom Priština pokušava da uvuče Srbiju u sukobe, kao i da zastraši sve Srbe na prostoru Kosova i Metohije, kako bi stvorila etnički čistu teritoriju.

ВУЧЕВИЋ О ПРЕТЊИ РАТОМ: Никада нећемо дозволити да српски народ на КиМ остане незаштићен

Foto: Printskrin Instagram/milosvucevic_odbrana

Vučević ističe da se politika Srbije zasniva na miru i suživotu Srba i Albanaca.

- Naša pozicija je jasna, politika Srbije na čelu s predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i Vladom Srbije zasniva se, pre svega, na miru i suživotu Srba i Albanaca, na političkom dijalogu, postizanju dogovora, što smo kao odgovorna država do sada pokazali i dokazali nebrojeno puta - rekao je ministar za Kosovo onlajn.

Vučević je poručio albanskim političarima koji koji daju ove opasne izjave i prete da treba da znaju i da budu svesni da se znaju granice Srbije i da su one, prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na Šari i Prokletijama.

- Nikada nećemo dozvoliti da srpski narod na Kosovu i Metohiji ostane nezaštićen, i zato moraju da znaju da Srbija nije džak za udaranje, kao i da je za razliku od pre deset godina ekonomski, ali i u svakom drugom smislu, daleko snažnija i jača - zaključio je Vućević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (211)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)