PREKO NEVINIH ŽRTAVA ŽELE DA DOĐU NA VLAST: Reakcije iz PS na sramne postupke opozicije

Novosti online

07. 05. 2023. u 14:44

POKRET socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin daje punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u borbi protiv nasilja, u borbi za bezbedan i bezbrižan život naše dece, saopštili su iz tog pokreta.

ПРЕКО НЕВИНИХ ЖРТАВА ЖЕЛЕ ДА ДОЂУ НА ВЛАСТ: Реакције из ПС на срамне поступке опозиције

Foto: Pokret socijalista

- Teška tragedija i bol pogodili su našu Srbiju, ali sam uveren da će srpska država i narod uspeti da se oporave zarad naše dece i njihove budućnosti. Uveren sam da ćemo uspeti da pobedimo one koji bi da trguju ljudskom patnjom i preko mučki ubijenih bića dođu do vlasti. 

Srbija ne pamti ovoliko zle i loše. Najava opozicije da će praviti proteste i nerede po Beogradu, u momentu najveće tragedije, ne može se opisati pristojnom rečju.  Oni koji su i sami vršili nasilje, prebijali žene, novinare, kamenovali institucije, palili skupštinu i izborne materijale, sutra bi isto to da ponove, bez trunke zadrške, ljudskosti i empatije za nedužno stradale. Dok Srbija pati i pohranjuje tela stradalih, neko bi da ucenjuje, pali, da lomi i prebija i to zbog vlasti.  Pokret socijalista je čvrsto uz svoj narod, državu i predsednika, posebno u ovim trenucima bolnim i teškim za svakog ko ima ljudskosti u sebi. Oni koji ljudskosti nemaju, pokazaće to sutra, dok budu skupljali političke poene na muci i tragediji - poručio je generalni sekretar Pokreta socijalista Predrag Vuletić.

Torbica uputio saučešće američkom narodu

Potpredsednik Pokreta socijalista i narodni poslanik Bojan Torbica uputio je danas suaučešće američkom narodu povodom strašne tragedije koja se desila u tržnom centru u Dalasu i istakao da je uveren da će opozicija u Srbiji zakazati proteste ispred ambasade SAD u Beogradu.

- Svaki gubitak ljudskog života je nemerljiva tragedija, bez obzira da li se dogodi u Srbiji, Americi ili negde drugde u svetu. Ipak, postoji velika razlika između tragedija u Americi i Srbiji. U Americi se nije pojavila niti jedna opoziciona partija koja pokušava da zloupotrebi i politički profitira na ovako užasnom zločinu.  Niko nije najavio proteste ispred Bele kuće, zahtevao smenu Džozefa Bajdena, direktora FBI, CIA, niko nije najavio zabranu rada CNN-u i FOKS TV-u. Niko nije pokušao da preko nevinih žrtava dođe na vlast. Niko nije pokušao da trguje ljudskim bolom i patnjom i da lešinari. Svi su se ujedinili u bolu i nastojanju da im država iz ove tragedije izađe što jača - poručio je Torbica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIŠTINA SE NAGRAĐUJE ZA TO ŠTO IZBEGAVA OBAVEZE Petković: 11 godina odbijaju da formiraju ZSO