TAKER

Ивана Станојевић
Ivana Stanojević

27. 04. 2023. u 07:00

OTPUŠTANjE Takera Karlsona, voditelja Foks njuza, čija je emisija bila najgledanija u udarnom terminu na kablovskoj mreži, koštalo je njegove poslodavce više od pola milijarde dolara i pada akcija za 5,5 procenata.

ТАКЕР

Novosti

Foks njuz možda i žali zbog tolikog gubitka novca, ali nalogodavci profesionalnog raskida sa Karlsonom, u njegovom uklanjanju sa TV ekrana vide samo dobitak. Zvaničnici duboke države, koji su doneli i sproveli ovu odluku, zbog činjenice da je Karlson jedan od njihovih najljućih, istovremeno najefikasnijih neprijatelja, imali su samo jednu mogućnost - da ga ućutkaju. Baš kao što su zatvorili usta dobitniku Pulicerove nagrade Simoru Heršu, koji je zbog objave da iza sabotaže gasovoda "Severni tok" stoji Amerika, zatvoren u "gluvu sobu".

Od uglednog laureata postao je, preko noći, kriptonovinar, čije informacije sada jedva da mogu da dopru do konzumenata, osim eventualno do posetilaca tribina. Heršov uticaj sveden je na televizijsku sliku vremešnog čoveka, ali bez tona. Odvažan kao Herš (83) kad je rekao da je odluku o miniranju "Severnog toka 2" doneo lično predsednik SAD Džozef Bajden, bio je i mnogo mlađi Karlson (53), tvrdeći da je "Dominion", proizvođač brojača glasova, učestvovao u političkoj eliminaciji bivšeg predsednika Donalda Trampa. Naravno, "Dominion" nije imao interesa da ukrade Trampu 2,7 miliona glasova i to u ključnim državama tokom izbora 2020. godine.

Nalogodavac je bio neko drugi. Nema dileme ko bi to mogao biti, s obzirom na to da je Tramp bio ogorčeni zagovornik neophodnosti obračuna sa globalistima, odnosno sa dubokom državom, kojoj je od vitalnog značaja bio projekat njegovog uklanjanja sa američke i svetske političke scene. Sve je, naime, duža ruka globalizma i sve su brutalnija sučeljavanja njegovih pobornika sa dokazanim protivnicima. Koliko sutra, ako već i nije, počeće njihov nasrtaj na potencijalne protivnike, iako se još kao takvi nisu ni ispoljili, a nekmoli dokazali. A, već prekosutra, ta će ruka dosezati i one koji samo misle drugačije, iako nemaju nameru da to pokažu u praksi. U svetu rastućeg globalizma, ni misao više nije slobodna, njen kavez je - glava čoveka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a