PONOVO UPAD ALBANACA U KURŠUMLIJSKOM SELU: Napravili premetačinu, ukrali stvari i psa!

D. Z.

20. 04. 2023. u 19:58

U KURŠUMLIJSKOM selu Rastelica, na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, zabeležen je još jedan upad Albanaca koji su izvršili premetačinu u domaćinstvu Erakovića, jednom od malobrojnih nastanjenih u ovom selu dvadesetak kilometara udaljenom od Kuršumlije.

ПОНОВО УПАД АЛБАНАЦА У КУРШУМЛИЈСКОМ СЕЛУ: Направили преметачину, украли ствари и пса!

foto privatna arhiva

Naime, Radovan Eraković jedan od vlasnika seoske kuće koja je od početka godine obijena po drugi put, ističe za naš list da nema sumnje da su lopovi iz susednih albanskih sela koji su već pljačkali njegovo domaćinstvo.

- Osim što su izvršili premetačinu po kući, pokušali su da ukradu pumpu za navodnjavanje, ali zbog težine nisu uspeli da je odnesu. Ukrali su mi dvogled i nešto manjih stvari kao i kerušu koju su prošli put uspeli da ukradu sa dva šteneta, ali koja se u međuvremenu vratila - pojašnjava Radovan koji je slučaj pljačke prijavio policiji.

I dok ističe da su lopovi verovatno isti kao i šumokdarice, Eraković naglašava da su malobrojni nastanjeni meštani uplašeni za svoje živote zbog nesmetanih upada Albanaca iz susednih podujevskih sela.

Inače, u ovom kuršumlijskom selu od desetak domaćinstava nastanjeno je svega njih nekoliko koji su uvereni da Albanci iz podujevskih sela sa druge strane administrativne linije i brda koje deli tu liniju prate situaciju na njihovom području i u krađu šume i obijanje kuća kreću kada policijska patrola napusti selo.

- Zbog toga smo tražili stalni policijski punkt u selu, ali to nam verovatno zbog malobrojnih meštana nije omogućeno. Međutim, ukoliko se nastave ovakvi upadi Albanaca mi ćemo se sami zaštititi - ističu naši sagovornici iz ovog kuršumlijskog sela uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!