"SVE SU ISPRETURALI, ODNELI SU ZLATO I NOVAC" Najezda lopova na srpske kuće na KiM - Opljačkana i porodica Maksimović iz Suvog Dola (FOTO)

Tanjug

27. 03. 2023. u 19:10

LOPOVI haraju centralnim Kosovom i Metohijom. Sinoć je opljačkana kuća porodice Maksimović iz Suvogo Dola, kod Lipljana.

СВЕ СУ ИСПРЕТУРАЛИ, ОДНЕЛИ СУ ЗЛАТО И НОВАЦ Најезда лопова на српске куће на КиМ - Опљачкана и породица Максимовић из Сувог Дола (ФОТО)

Foto: Tanjug

- Sve su ispreturali. Odneli su zlato i oko 2.000 evra - kazala je za Tanjug Milica Maksimović.  

Porodica Maksimović sinoć nije bila kod kuće. Da im je dom obijen primetila je kćerka Milica kada je danas otišla da obiđe kuću svojih roditelja.  

- Danas sam došla oko jedan sat ovde da otvorim kuću, trebalo je da dođu da očitaju stanje za struju i zatekla sam poluotvoren prozor, vrata su bila oštećena, jer su probali verovatno prvo tu da uđu, nisu mogli, pa su ušli kroz prozor kuhinje. Sve su ispreturali, odneli su zlato novac oko 2.000 evra - rekla je Milica Maksimović.  

Foto: Tanjug

Sreća je, tvrdi Milica, da se nije sama našla u kući u trenutku pljačke sa malom decom.  

- Tata radi u centralnoj Srbiji, majka je otišla da obiđe moju sestru u Kosovskoj Mitrovici. Možda je i bolje što nikoga nije bilo kod kuće, jer ja ne znam kako bih to sa malom decom izdržala.  

Slučaj je prijavljen tzv. Kosovskoj policiji koja je obavila uviđaj.  

Podsetimo da su pljačke ovih dana na centralnom Kosovu i Metohiji vrlo učestale. 

Sinoć je obijena i kuća Slavića u Lepini, na samo par kilometara od Suvog Dola.  

Foto: Tanjug

Opljačkana kuća u Lepini


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

NIJE MOGAO VIŠE DA ĆUTI: Oglasio se Novak Đoković zbog ubistva Srba na Kosovu