BRNABIĆ: Regionalni političari snimaju video podrške kandidatima, a optužuju Vučića, koji ćuti, da se meša u izborni proces u Crnoj Gori

Novosti online

31. 03. 2023. u 13:28

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da se u mnogim regionalnim medijima može pročitati kako se Aleksandar Vučić meša u izbore u Crnoj Gori, a da on nijednom nije prokomentarisao tu temu.

БРНАБИЋ: Регионални политичари снимају видео подршке кандидатима, а оптужују Вучића, који ћути, да се меша у изборни процес у Црној Гори

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Ona je, odgovarajući na pitanja tokom izjava za medije nakon sastanka sa premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim, rekla da su se mnogi drugi političari iz regiona izjasnili o svojim favoritima na predsedničkim izborima u Crnoj Gori.

- Videla sam na više mesta u regionalnim medijima da se Aleksandar Vučić meša u izborni proces u Crnoj Gori. Istine radi, on ni jednu jedinu reč nije rekao o tim izborima. Međutim, mnogi drugi regionalni političari jesu direktno podržali određenog kandidata. Aljbin Kurti je, primera radi, otvoreno podržao Mila Đukanovića. I to je svima u redu i niko ne kaže ništa, ali se zato Aleksandar Vučić meša u izborni proces - rekla je Brnabićeva.

Ona je kao neverovatnu činjenicu ocenila to da je Denis Bećirović, član predsedništva Bosne i Hercegovine, snimio video podrške Milu Đukanoviću, koji je jedan od dva kandidata u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori, koji se održavaju u nedelju.

- Dakle, član predsedništva jedne zemlje snima video da podrži predsedničkog kandidata, samo nekoliko dana pred izbore. Meni nikada u životu ne bi palo na pamet da snimim video i podržim predsedničkog kandidata u bilo kojoj drugoj zemlji, osim Srbije. To bih smatrala kao uvredu za tu drugu zemlju i sve njene građane - jasna je bila premijerka.

Ona je na kraju podvukla da je na njoj odgovornost da jasno i glasno kaže ove činjenice, iako se u mnogim medijima u regionu stvara potpuno drugačija slika.

- Građani Crne Gore mogu i treba da vide kakav je odnos Srbije i njenih predstavnika vlasti prema njihovom izbornom procesu, a kakav je odnos nekih drugih. Ono što jeste licemerno je da njima niko ni jednu jedinu reč nije rekao, ali kao i uvek, Aleksandar Vučić je kriv za sve - zaključila je Brnabićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (97)

VOJNIK KFORA LEGAO DA DREMNE: Pogledajte apsurdnu sliku iz Leposavića (FOTO)