APEL SUPRUGE UHAPŠENOG SLAĐANA TRAJKOVIĆA: "Mi smo nemoćni, on je smršao 20 kilograma..."

D. Z.

28. 03. 2023. u 13:10

- Mi smo nemoćni. Slađan ponovo ne dobija svu terapiju, osim lekove za šećer. Iz zatvora ga vode na preglede u Prištinu, ali mu ne govore rezultate. Od nedelje do srede nije dobijao lekove, a za ovo vreme koliko je u pritvoru smršao je 20 kilograma.

АПЕЛ СУПРУГЕ УХАПШЕНОГ СЛАЂАНА ТРАЈКОВИЋА: Ми смо немоћни, он је смршао 20 килограма...

FOTO D.Z.

 Dok objašnjava da se njen suprug se nalazi u pritvoru Zatvora visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva i da mu je uskraćeno pravo i na adekvatno lečenje, Suzana, supruga Slađana Trajkovića, bivšeg pripadnika kosovske policije, ističe da je prinuđena da se obrati za pomoć nevladinim i humanitarnim organizacijama da im pomognu kako bi njen suprug imao adekvatan tretman u pomenutom zatvoru.

- Zaista nam je teško i ne znamo šta da radimo. Kada se obratimo javnosti, oni ga zovu na razgovor, ali još teže mi je kada ćutimo - dodaje Suzana koja podseća da je njen suprug uhapšen petnaestog decembra prošle godine, a da mu je produžen pritvor do 15 maja. I dok opominje da ni porodica ni advokat ne znaju zašta tačno terete njenog supruga, jer se u optužnici navodi navodni ratni zločin, odnosno proterivanje Albanaca, Suzana ističe da su do sada saslušana dva od prvobitnih devet svedoka.

- U međuvremenu, tužiteljka traži nove svedoke bukvalno odlazeći po kućama ali i Slađan i advokat koji ga zastupa Dejan Vasić insistiraju na salušanju svedoka jer zna da nije kriv. Čak je insistirao da ode na poligraf, ali zahteva da i svedoci idu na poligraf - zaključuje Suzana Trajković koja kaže da će se žaliti i ambasadama zapadnih zemalja u Prištini zbog tretmana prema njenom suprugu, ali pre svega neosnovane optužnice koja mu se pripisuje, jer su mu, kaže, u jednom delu naveli da je odgovoran za navodno proterivanje 20000 albanskih civila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)