POKRET SOCIJALISTA: Srbija na čelu sa Vučićem nikada neće dozvoliti novi pogrom

Novosti online

17. 03. 2023. u 11:19

SRBIJA je danas zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću sposobna i dovoljno čvrsta da se odupre svim ucenama i pritiscima, poručili su u Pokretu socijalista, povodom godišnjice pogroma nad Srbima na KIM.

ПОКРЕТ СОЦИЈАЛИСТА: Србија на челу са Вучићем никада неће дозволити нови погром

Foto: Tanjug

- Devetnaest godina je prošlo kako je veliki deo sveta ćutao i gledao prvi veliki pogrom nad jednim narodom u 21. veku. Srbija ne sme da prestane da pamti i mora da podseća kako su 17. marta 2004. godine goreli vekovi. Kako su širom Kosova i Metohije zatirana srpska ognjišta, rušene srpske svetinje, ubijana i proterivana srpska nejač. Ako je svet zaboravio šta su tih dana šiptarski teroristi činili Srbima na Kosovu i Metohiji, Srbija nije - navode iz Pokreta socijalista.

- Zemlje koje su priznale prvu terorističku državu u Evropi, pokušavaju da gurnu u zaborav da je na teritoriji Kosova i Metohije tih dana sprovedeno prvo veliko etničko čišćenje u 21. veku. Evropska unija, SAD i ostali sponzori šiptarskog terorizma su tih dana po ko zna koji put okretali glavu od zločina nad srpskim narodom, kao što je to činila i tadašnja vlast u Beogradu. Svako ko je tokom tih dana ćutao snosi istu odgovornost kao i šiptarski teroristi koji su divljački palili crkve, rušili groblja i ubijali nedužne ljude. Danas oni koji su ne samo ćutali tokom pogroma, već su preko svojih medija i huškali teroriste na takav strašan zločin, traže od Srbije da prizna nezavisnost lažne kosovske države, da joj dozvoli članstvo u međunarodnim organizacijama, da se odrekne svoje kolektivne svesti - dodaju iz Pokreta.

- Na sreću, Srbija više nije ono što je bila 2004. godine. Srbija je danas zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću sposobna i dovoljno čvrsta da se odupre svim ucenama i pritiscima, Srbija je danas dovoljno spremna da zaštiti svoje građane gde god se oni nalazili i dovoljno jaka da ne dozvoli novu „Oluju“ i pogrom. Srbija je danas dovoljno rešena da ni po koju cenu ne dozvoli priznanje i legitimitet lažnoj šiptarskoj državi - zaključuju iz Pokreta socijalista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju