VUČIĆ RAZGOVARAO SA URSULOM FON DER LAJEN: Srbija odlučna da nastavi reformske procese u cilju boljeg života svih građana

Novosti online

01. 03. 2023. u 13:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u telefonskom razgovoru sa predsednicom Evropske Komisije Ursulom fon der Lajen odlučnost Srbije da nastavi reformske procese u cilju boljeg života svih građana i dostizanja statusa punopravnog člana u Evropskoj uniji, a ona je naglasila da je budućnost Srbije u EU i pozvala na preduzimanje daljih važnih koraka na tom putu.

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА УРСУЛОМ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Србија одлучна да настави реформске процесе у циљу бољег живота свих грађана

D.Milovanović

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav", Vučić je sa predsednicom EK razmenio mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu, nastavku evrointegracionog puta Srbije neophodnim, reformama, kao i o toku dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić je izrazio zahvalnost Evropskoj komisiji na pomoći i podršci u razvoju i modernizaciji energetske i transportne infrastrukture u Srbiji, kao i na ličnoj posvećenosti koju predsednica Komisije Fon der Lajenova pruža evropskom putu naše zemlje.

On je naglasio odlučnost Srbije da nastavi reformske procese u cilju boljeg života svih građana i dostizanja statusa punopravnog člana u Evropskoj uniji.

Fon der Lajenova je naglasila da je budućnost Srbije u EU i pozvala na preduzimanje daljih važnih koraka na tom putu.

Vučić je predsednicu EK obavestio o stanju dijaloga Beograda i Prištine i istakao da Srbija ostaje privržena razgovorima pod pokroviteljstvom EU i pronalaženju kompromisnog rešenja za normalizaciju odnosa, uz jasno navedena ograničenja, a sve u cilju očuvanja mira i stabilnosti i širenja saradnje u regionu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (335)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni