"RADI ISTINE I PRAVDE" Simić saopštio: Nenad Rašić glasao da se srpskim domaćinima oduzme zemlja u Leposaviću i Zubinom Potoku

Novosti onlajn

23. 02. 2023. u 17:08

FUNKCIONER Srpske liste Igor Simić na svom Fejsbuk profilu saopštio je da je Nenad Rašić na sednici Vlade u Prištini 14. decembra 2022. godine glasao da se oduzme zemljište srpskim domaćinima u Leposaviću i Zubinom Potoku.

РАДИ ИСТИНЕ И ПРАВДЕ Симић саопштио: Ненад Рашић гласао да се српским домаћинима одузме земља у Лепосавићу и Зубином Потоку

foto D.Z.

- Radi istine i pravde, jer bi neki očigledno da sakriju od javnosti svoje aktivnosti protivne interesima srpskog naroda, Nenad Rašić, nelegalni ministar je na sednici Vlade u Prištini 14. decembra 2022. godine glasao sa obe ruke da se oduzme zemljište srpskim domaćinima u Leposaviću i Zubinom Potoku.

Tada je bez trunke morala, podržao odluke Aljbina Kurtija kojima se otima srpska zemlja od njenih zakonitih vlasnika putem fingirane eksproprijacije.

Za sve to vreme, Srpska lista i Kancelarija za Kosovo i Metohiju preduzele su niz aktivnosti da tu otimačinu spreče.

Od prvog dana smo sa svojim narodom nastojali da upoznamo domaću ali i svetsku javnost, kao i predstavnike ambasada i međunarodnih organizacija i međunarodne posrednike u dijalogu o ovoj otimačini i institucionalnom nasilju koje se sprovodi nad našim narodom. Angažovali smo pravni tim i advokate da podnesu prigovore, žalbe i prijave protiv nelegalnih odluka Vlade Nenada Rašića i Aljbina Kurtija, a gradonačelnici su donosili odgovarajuće odluke sa ciljem da obustave ilegalne radove.

I nećemo stati u nameri da zajedno sa svojim narodom sačuvamo imovinu naših građana, sprečimo otimanje srpske zemlje i militarizaciju mirnih srpskih sela i opština - napisao je Simić i sve dokumentovao fotografijama. 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati