"OVO VAM NEĆE PROĆI" Završena javna rasprava o eksproprijaciji zemljišta u opštini Leposavić

D. Z.

15. 02. 2023. u 14:11

UKOLIKO ne poništite odluku o eksproprijaciji zemljišta na području opštine Leposavić, građani će se protiv te odluke boriti svim demokratskim sredtsvima.

ОВО ВАМ НЕЋЕ ПРОЋИ Завршена јавна расправа о експропријацији земљишта у општини Лепосавић

foto D.Z.

- Ovo je suštinska poruka koju je na današnjoj raspravi povodom odluke tzv. Vlade Kosova o eksproprijaciji oko 84 hektara imanja na području opštine Leposavić uputio predsednik ove opštine na severu Kosova i Metohije, Zoran Todić.

Na sastanku koji je održan u sali SO Leposavić pored predstavnika ove opštine i vlasnika parcela predviđenih eksproprijacijom, kao i njihovim pravnim zastupnikom advokatom Nebojšom Vlajićem učestvovao je i predsednik odeljenja za eksproproprijaciju ministarstva infrastrukture i zaštite životne sredine privremenih prištinskih institucija Afrim Murati.

- Ja Vas molim u ime svih poništite tu odluku. Niko se ne protovi izgradnji puteva i infrastrukture ali nam je čak i predstavnik (tzv.) kosovske policije u šta su se uverili meštani rekao da se na tom zemljištu planira izgradnja baze tzv pogranične policije čemu se meštani odlučno protive –rekao je Zoran Todić predsednik Privremenog organa opštine i istakao da je u pitanju nelegalna i nelegitimna odluka tzv. Vlade u Prištini.

On je ukazao da su na dve parcele u opštini Leposavić već izgrađeni nelegalni objekti ksoovske policije kao i da poslednjom odlukom o eksproprikjaciji u selu Dren pokušavaju da „umetnu“ u prethodne neelgalne odluke.

- Ovo vam sigurno neće proći, budite sigurni - poručio je predsednik Todić i dodao da vlast Aljbina Kurtija već godinu i po dana sprovodi nelegalne i jednostrane odluke na području opštine Leposavić. I advokat Nebojša Vlajić je ukazao da pomenutom odlukom tzv Vlada u Prištini nije ispoštovala zakonske procedure i da predstavlja kršenje osnovnih ljudskih prava.., deok su vlasnici imanja ponovili stav da ne žele da dozvole izgradnju baze tzv kosovske pogranične policije na svojim imanjima. Inače, jedna od prisutnih građana tokom rasprave nosio je šlem sa natpisom 1244 asocirajući na Rezoluciju UN 1244 o Kosovu i Metohiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)