DOKUMENT MINISTARSTVA LAŽNE DRŽAVE: Pozivaju na javnu raspravu o eksproprijaciji u Leposaviću i Zubinom Potoku

Novosti online

13. 02. 2023. u 15:20

MINISTARSTVO životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture tzv. Kosova pozvalo je na javnu raspravu o eksproprijaciji nepokretnosti od javnog interesa u opštinama Leposavić i Zubin Potok i zakazalo ih za 15. februar u 10.30 časova u Leposaviću, odnosno 21. februara u 10.30 časova u Zubinom Potoku, pokazuje dokument do kog je došao Kosovo onlajn.

ДОКУМЕНТ МИНИСТАРСТВА ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Позивају на јавну расправу о експропријацији у Лепосавићу и Зубином Потоку

Foto: Kosovo Online

- Javna rasprava u vezi sa traženom eksproprijacijom u opštini Leposavić održaće se 15. februara u 10.30 časova u sali Skupštine Opštine Leposavić i ona će se odnositi za katastarsko područje Bistrica, Veliki Breg, Dren, Lešak i Košutovo, dok će se javna rasprava u vezi sa traženom eksproprijacijom unutar teritorijaine nadležnosti Opštine Zubin Potok održati 21. februara takođe u 10.30 časova, u sali Skupštine Opštine Zubin Potok, za katastarsko područje Brnjak, Zubin Potok, selo Banje i Gornji Jasenovik - navodi se u obaveštenju Ministarstva.

Foto: Kosovo Online

Foto: Kosovo Online

- Sva lica koja su javni službenici opštine u kojoj će se održati javna rasprava, vlasnici ili oni koji poseduju interes na imovini koji se nalazi unutar ove opštine ili advokat iii pravni zastupnik ovih lica, imaju pravo da učestvuju u javnoj raspravi - navodi se u obaveštenju.

Dodaje se da će im biti pružena "razumna mogućnost" da izraze svoje usmeno mišljenje u vezi sa traženom eksproprijacijom i da svako ko želi da učestvuje ili da izrazi mišljenje u javnoj raspravi treba da donese dokumenta koja dokazuju vlasništvo ili postojanje interesa.

- Vlada je 2. februara 2023. odobrila odluku o daljem razmatranju zahteva za eksproprijaciju nepokretnosti od javnog interesa a koja je neophodna za realizaciju "infrastrukturnih projekata od javnog interesa" u katastarskim oblastima: Bistrica, Veliki Breg, Dren, Lešak i Košutovo u opštini Leposavić i na katastarskim područjima: Brnjak, selo Vanje i Gornji Jasenovik u opštini Zubin Potok - navodi se u ovom dokumentu.

Meštani Drena, podsetimo, već 13 dana protestuju zbog uzurpacije njihove imovine, a organizovali su i potpisivanje peticije kojom se od Vlade Kosova traži da poništi odluku o eksproprijaciji njihovog zemljišta.

BONUS VIDEO: OTIMAJU NAM DEDOVINU, A VREBAJU I SNAJPERIMA - Srbi kod Leposavića odlučni u nameri da odbrane svoje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)