VUČIĆ IZ ABU DABIJA: U roku od 48 sati ćemo potpisati prvi ugovor o kupovini dronova samoubica

Novosti online

21. 02. 2023. u 10:27

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić se obratio iz Abu Dabija i najavio da ćemo u roku od 48 sati potpisati prvi ugovor sa UAE o kupovini njihovih dronova "samoubica", koji će veoma brzo stići u Srbiju.

ВУЧИЋ ИЗ АБУ ДАБИЈА: У року од 48 сати ћемо потписати први уговор о куповини дронова самоубица

Printscreen/Pink

- To su dronovi samoubice i biće na teritoriji Srbije, a i mi ćemo nadamo se već u narednih pet ili šest meseci moći da imamo prve srpske dronove samoubice u Vojsci Srbije - rekao je Vučić novinarima na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme u Abu Dabiju.

Vučić je naveo da su Emirati zadovoljni našim razvojnim projektima, koje smo im predstavili, a to su naši haubički meci i novi kalibri koji tuku na preko 70 km.

- Večeras imamo sastanke sa ministrom spoljnih poslova Emirata - istakao je predsednik.

On je dodao da treba sve više da se oslanjamo na naše materijale, kao i da radimo kompozitne materijale.

- Sve zemlje oko nas su NATO zemlje, sve vam je jasno - kaže Vučić.

- Svima je potrebna municija. Sve što imamo... Svi kupuju sve. Sve što proizvedemo, kupe. Trideset posto od svega proizvedenog mora da ostane u Srbiji. Naša Vojska, naša zemlja ima prioritet - naveo je predsednik.

- Mi moramo da radimo raketne artiljerije, posebno haubice - dodaje Vučić.

- Nema tenka zapadnog ispod 8 miliona, a ima i za 14. Do kraja godine imaćemo 40 modernizovanih tenkova - najavio je predsednik, koji je napomenuo da Tehničko remontni zavod Čačak ne može sve da postigne.

On je dodao da se sada ide na velike serije proizvodnje Pasarsa, i da se ide na integraciju sa Mistralom i dodaje da je u tom smislu sve rešeno sa Francuzima.

- Nažalost, sada ne možemo da dobijemo "pancire". "Pancir" je strašno oružje - kaže Vučić.

- Značajno će rasti plate u odbrambenoj industriji, zato što tržište raste. Dok sam predsednik mi ćemo da razvijamo našu industriju, prodajemo oružje. Mi da ratujemo nećemo, a što se oružje tiče, mi ćemo da izvozimo - navodi predsednik.

O razgovorima sa Bin Zajedom, Vučić kaže:

- On je veliki u svakom smislu. Ja ću da vam kažem, biće nestašica lekova na jesen, energetska situacija biće gora... U svemu tome morate da se snađete. U Srbiji ništa neće da fali. Kako - eto tako. Nema tu filozofije, morate da se snađete. Mi ćemo da se snalazimo i da se borimo za svoju zemlju.

Vučić je danas na štandu dočekao Njegovo visočanstvo šeika Muhameda bin Zajeda el Nahjana, predsednika UAE, kome je predstavio šta je sve izloženo na srpskom štandu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (142)

PRIŠTINA SE NAGRAĐUJE ZA TO ŠTO IZBEGAVA OBAVEZE Petković: 11 godina odbijaju da formiraju ZSO