PETKOVIĆ: NATO general Zdravko Ponoš je možda ekspert za topljenje tenkova, ali tu se njegovo znanje i talenti završavaju

Novosti online

12. 02. 2023. u 14:46

DIREKTOR Kancelarije za KiM, Petar Petković izdao je saopštenje za javnost. Saopštenje prenosimo u celosti.

ПЕТКОВИЋ: НАТО генерал Здравко Понош је можда експерт за топљење тенкова, али ту се његово знање и таленти завршавају

foto Kancelarija za KiM

 - Kakvi su moralni i analitički kapaciteti čoveka koji je doveden na čelo Vojske Srbije da bi razoružao i uništio tu vojsku, i koji je taj zadatak sprovodio veoma revnosno, uništivši više srpskih tenkova nego NATO? Naravno nikakvi.

NATO general Zdravko Ponoš je možda ekspert za topljenje tenkova, i bio bi verovatno efikasan šef smene u nekoj čeličani, ali tu se njegovo znanje i talenti završavaju. 

Nema većeg apsurda nego kada neko ko je zatvarao kasarne, ukidao brigade i srpsku vojsku, dok je bio na njenom čelu, sveo na nivo civilne odbrane, danas nekom drži lekcije o Kosovu i Metohiji, jer da je potrajao na tom mestu danas bismo o južnoj srpskoj pokrajini govorili kao o davnoj istoriji a Srbija ne bi ni postojala kao samostalna i slobodna država. 

I sve to mu nije bilo dovoljno, nego se, pošto je najuren iz Generalštaba, zaposlio kao sufler Vuka Jeremića, da bi nastavio da uništava Srbiju političkim sredstvima.

Sreća je što Srbiju danas predvodi predsednik Aleksandar Vučić, jer on je najčvršća i najpouzdanija prepreka da se ljudi poput Zdravka Ponoša vrate u sedlo i nastave da pustoše Srbiju. To je pokazao i narod na poslednjim izborima na kojima je sa više od milion i po glasova razlike Aleksandar Vučić potukao Ponoša.

A kada je reč o Kosovu i Metohiji, nastavićemo da se odlučno i nepokolebljivo borimo za srpske državne i nacionalne interese, svesni da time zadajemo duševnu bol Ponošu i njemu sličnima - piše u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (102)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto