DVOJNO DRŽAVLJANSTVO LAŽ: Premijerka Brnabić odgovorila na neistine

Марија Стевановић
Marija Stevanović

05. 02. 2023. u 18:34

I ONI koji vole i koji ne vole Aleksandra Vučića, Boga mole da on nastavi što duže da vodi državu, a opoziciju jedino interesuje da dođe na vlast.

ДВОЈНО ДРЖАВЉАНСТВО ЛАЖ: Премијерка Брнабић одговорила на неистине

Foto: Tanjug

Kada se uporedi njegova ozbiljnost u pristupu teškim problemima naše zemlje i opozicije, beskonačno sam ponosna što je predsednik moje države i što je moj šef. Videli smo državnika koji na svaki način brani interese države i ne krije ništa zarad jeftinih političkih poena.

Ovo je, gostujući na TV Prva, poručila premijerka Ana Brnabić i istakla da s druge strane, opozicija brine samo o jeftinim političkim poenima i da ne postoji tema koja je važna za njih.

- Predsednik Srbije tri puta je govorio u Skupštini povodom KiM, opozicijaje njegov prvi boravak u Skupštini bojkotovala, a druga dva su u ovom sazivu parlamenta - rekla je Brnabić. - Prvi put, on je sam ukupno bio u Skupštini više vremena nego svi oni zajedno, šefovi poslaničkih grupa. Oni su dolazili kada je njihovo vreme da govore i zatim napuštali Skupštinu. Prvog dana ih je ubio argumentima i politički razmontirao i uprkos tome je smogao snage da im se očinski obrati i pita ih šta to rade. Cilj je da bio da se izazovu incidenti.

DVOJNO DRŽAVLjANSTVO LAŽ

ODGOVARAJUĆI na optužbe iznete u Skupštini, da ima dvojno državljanstvo, istakla da je brutalna laž.

- Koalicioni partner Milice Đurđević, Miloš Jovanović, ima dvojno državljanstvo i francuski pasoš. On se ne odriče svog državljanstva EU i ako uvedu bezvizni režim, šta njega briga. Moj otac, čiji je otac bio Hrvat (majka iz Požege) nikada nije želeo da uzme hrvatsko državljanstvo - sve i da sam htela, a nisam.

Govoreći o formiranju Zajednice srpskih opština, premijerka je navela da "istrajnost Srbije na formiranju jača poziciju naše zemlje, dok premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti slabi poziciju Prištine svaki put kad kaže "ne".

Komentarišući izjavu Kurtija da će ZSO biti formirana, ali tek posle postignutog sporazuma s Beogradom o obostranom priznanju, Brnabić podseća da je formiranje ZSO deo Briselskog sporazuma iz 2013. godine.

Komentarišući Milanovićevo pojašnjenje oko izjave o otetom KiM, Brnabić kaže da političari u današnje vreme ne mogu da podnesu pritisak i da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdvaja kao političar po tome što, kako je istakla, uvek ostane dosledan onome što kaže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (231)

KLIMATSKE PROMENE I OTAPANJE LEDNIKA: Kako spasti skijališta od nestanka