ĐUKIĆ O INCIDENTU U SKUPŠTINI: Nasrtanje na Vučića - slika nedoraslosti istorijskom momentu, radovali se naši neprijatelji

Марија Стевановић
Marija Stevanović

05. 02. 2023. u 13:08

KRIZA koja traje decenija, ne zahteva momentalno rešenje, ali zahteva pristup hladne glave, da se sačuvaju srpske svetinje, ljudi koji žive na KiM.

ЂУКИЋ О ИНЦИДЕНТУ У СКУПШТИНИ: Насртање на Вучића - слика недораслости историјском моменту, радовали се наши непријатељи

Foto: Printscreen

A nasrtanje na predsednika države, koji ni na koji način ne može da se objasni bila je slika nedoraslosti istorijskim okolnostima, odsustva svesti i realnosti o onome što se događa na globalnom planu. Te slike, kojima su se toliko radovali neprijatelji Srbije, otišli su u svet, a jedina meta tih nesvrsishodnih napada bio predsednik.

Ovo je za skupštinskom govornicom poručio poslanik SPS prof. dr Vladimir Đukić. On je govoreći o incidentima u Skupštini Srbije, istakao da se nisu čula potencijalna rešenja, kao i da ničega konstruktivnog nije bilo:

- Ipak, sednicu smo završili, sa nečim dobrim, što svi mi, socijalisti vidimo, da Kosovo nikako ne sme da uđe u UN - rekao je prof. dr Đukić.

- Da se naš narod ni na koji način ne sme prepustiti tuđoj volji šiptarskog zuluma, a nikako ni da dođe do sloma Srbije. Pobednički mentalitet danas živi u Srbiji, nismo spremni da se toga odreknemo. Nema mesta Kosovu u UN, ali nema šale ni sa državom. Da nikad nijedan hirurg nikome ne amputira nogu na ruševinama beogradske televizije, kao što sam ja imao tragični zadatak, da se naša deca školuju u Srbiji. To može samo mirna i stabilna Srbija.

Poslanik socijalista rekao je da svi moraju da izrazimo svoj stav, da kažemo šta mislimo o Kosovu, budućnosti države:

- Ili da budemo nesvesni i da ulažimo u neizvesne istorijske tokove u kojima možemo da se poništimo i kao država i kao narod i kao nacija ili da pregovaramo i da se u tim pregovorima borimo svom snagom za mesto u novom svetu, koji nastaje na ruševinama tragične Ukrajine.

Prof dr. Đukić je govoreći o obraćanju predstavnika poslaničkih grupa o proglasu akademika naveo:

- Uvaženi akademici govorili su o svetinjaama, časti. Ali, zaboravili su predstavnici poslaničkih grupa, koji su proglas citirali, da 21. septembra 2021. i predsednik SANU prof. Vlada Kostić rekao da akademija nema zvanični stav već veliku brigu da se uključi u sve tokove koji će dovesti do pravednog rešenja na Kosovu.

Kada je reč o pregovorima koji se vode u Briselu, prof. dr Đukić napravio je poređenje:

- Ovi pregovori koji vode Ivica Dačić i Aleksandar Vučić u Briselu, su isto kao da ja kao hirurg, vodim pregovore sa hiruzima iz "Žute kuće".

On se dotakao i nastupa poslanika Šaipa Kamberija i podsetio ga da "koristi mandat SPS, koji je dobio posle petog izbornog procesa", uživajući sve blagodeti države Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (279)

MEĐUNARODNI DAN REZERVATA BIOSFERE: Čuvari prirode i biološke raznovrsnosti