BRNABIĆEVA O PREDSEDNIKU: Svi Boga mole da Vučić nastavi što duže da vodi Srbiju

Novosti online

05. 02. 2023. u 10:20

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić izjavila je da i oni koji vole Aleksandra Vučića i oni koji ga ne vole, posebno nakon ova dva dana u Skupštini Srbije, "Boga mole da nastavi što duže da vodi ovu državu".

БРНАБИЋЕВА О ПРЕДСЕДНИКУ: Сви Бога моле да Вучић настави што дуже да води Србију

foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Brnabićeva je rekla da je ona beskrajno ponosna što je Aleksandar Vučić njen predsednik i što ima priliku da radi rame uz rame sa njim.

- Mi smo videli državnika koji je na svaki način branio interese države Srbije i našeg naroda - kazala je ona za TV Prva.

Brnabićeva tvrdi da Vučić ništa ne krije od našeg naroda, a opoziciju optužuje da "sve radi zarad jeftinih i kratkoročnih političkih poena".

Brnabić ističe da je predsednik Srbije tri puta govorio u Skupštini povodom Kosova i Metohije, da je opozicija njegov prvi boravak u Skupštini bojkotovala, a da su druga dva u ovom sazivu parlamenta. 

- Prvi put, on je sam ukupno bio u Skupštini više vremena nego svi oni zajedno, šefovi poslaničkih grupa. Oni su dolazili kada je njihovo vreme da govore i zatim napuštali Skupštinu - kaže premijerka.

Naglašava da su ovaj put, kada je ponovo bio u Skupštini na najvažniju temu, prvi dan "napali fizički predsednika Republika i da nije bilo poslanika SNS, tvrdi, došli bi do predsednika". 

- Užasno ružna slika poslata iz Skupštine, pre svega poslata narodu na KiM, koja je upotrebljena istog dana od svih medija protiv interesa Srbije - rekla je Brnabić.

Dodaje da su prvog dana, pripadnici tzv patriotska opozicija više puta izgovorilu reč poslovnik nego KiM što, smatra, pokazuje koliko im je stalo do KiM.

- Prvog dana ih je ubio argumentima i politički razmontirao i uprkos tome je smogao snage da im se očinski obrati i pita ih šta to rade. Cilj je da bio da se izazovu incidente - smatra premijerka.

Kako kaže, drugi dan se neki, poput Miroslava Aleksića, nisu ni pojavili u skupštini, dok su se, kaže, Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović pojavili drugog dana tek popodne.

Brnabić navodi da opozicija nije imala argumente tokom rasprave i da nismo čuli aplauz kada je Vučić rekao da neće nikada priznati tzv. Kosovo.

Ona je navela da kada je bilo obeležavanje 15. godišnjice pogroma Srba na KiM 2019. godine, opozicija opkolila Predsedništvo.

- Kada smo trebali svetu da predstavimo šta su Srbi prošli 2004, ta patriotska opozicija je krenula na Predsedništvo, opkolili su ga i hteli nasilno da uđu i svima poslali poruku da ovde imamo problem, umesto da pričamo šta su Srbi preživeli 2004. To smo sada i videli u parlamentu - rekla je premijerka.

Dodaje da su Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović sada heroji prištinskih medija, hrvatskih medija i nekih u Sarajevu.

Što se tiče tvrdnji da ima dvojno državljanstvo, ona je istakla da je to brutalna laž, a da koalicioni partner Milice Đurđević, Miloš Jovanović, ima dvojno državljanstvo i francuski pasoš. 

- On se ne odriče svog državljanstva EU i ako uvedu bezvizni režim, šta njega briga. Moj otac, čiji je otac bio Hrvat (majka iz Požege), nikada nije uzeo hrvatsko državljanstvo,  tako da ja nisam ni mogla čak ni da apliciram za to državljanstvo sve i da sam htela, a nisam - istakla je Brnabić.

Dodaje da je dobro što je Vučić demantovao te, kako je rekla, brutalne laži, ali da se niko nije izvinio zbog toga.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (161)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti