KURTI SE SPRDA SA MEĐUNARODNOM ZAJEDNICOM: Vučić otkrio šta se krije iza šest uslova Prištine za formiranje ZSO

Novosti online

03. 02. 2023. u 17:05

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je šest zahteva koje je postavio Aljbin Kurti za formiranje Zajednice srpskih opština sprdnja i to više sa međunarodnom zajednicom nego sa Beogradom.

КУРТИ СЕ СПРДА СА МЕЂУНАРОДНОМ ЗАЈЕДНИЦОМ: Вучић открио шта се крије иза шест услова Приштине за формирање ЗСО

Foto: Profimedia

Vučić je to kazao na posebnoj sednici Skupštine Srbije gde se raspravlja o Kosovu i Metohiji.

Predsednik je podsetio da su među Kurtijevim uslovima to da ZSO mora da bude u skladu sa "ustavom i zakonima" tzv. Kosova, da ne može da bude jednonacionalna, odnosno samo srpska, da mora da se promeni naziv, da bude deo konačnog sporazuma i da Vučić povuče pismo upućeno članicama UN da ne prihvate članstvo tzv. Kosova, koje je on uputio.

- Da li to znači da neće da formiraju, možda neće, ali ovo je sprdnja sa međunarodnom zajednicom više nego sa nama - kazao je Vučić.

On ističe da je Zajednica srpskih opština definisana prvim i osnovnim sporazumom te da o sadržini Zajednice postoje četiri sporazuma.

Predsednik je primetio da se na današnjem zasedanju moglo čuti ono što govori i Aljbin Kurti, a što ocenjuje kao jednu od najopasnijih stvari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45