VUČIĆ O TRANSPARENTU S LIKOM IVANOVIĆA I PORUCI "ODGOVARAĆETE" "Slao sam i svog sina da Oliveru u zatvoru prenese pozdrave"

Novosti online/M.Stevanović

02. 02. 2023. u 12:21

"Ne postoji izbor Vučić ili Srbija, Vučić je uvek na strani Srbije", rekao je predsednik Vučić, obraćajući se na današnjoj sednici, i dodao da će se, kao što je i do sada činio, sa još više snage i srca boriti, posebno, kako je rekao, kad je video kako su ga dočekali oni koji su odgovorni za to što se danas zbiva.

ВУЧИЋ О ТРАНСПАРЕНТУ С ЛИКОМ ИВАНОВИЋА И ПОРУЦИ ОДГОВАРАЋЕТЕ Слао сам и свог сина да Оливеру у затвору пренесе поздраве

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

- Danas sam prisustvovao, nažalost, cirkuskoj predstavi umesto ozbiljnog pristupa, jer je svako želeo da se uslika sa nekim imbecilnim transparentom ovde. Reći ću narodu, da ne bi pomislili da nešto krijem - na jednom piše "Izdajnik", ne znam da li su tu mislili na sebe kada su ga držali ili na koga, svejedno, suviše je besmisleno; držali su transparente sa likom Olivera Ivanovića - sa natpisom - "Odgovaraćete". Odgovaraće oni koji su pomagali Ivanoviću i njegovoj porodici i kada je bio u zatvoru i van zatvora. Ja sam svog sina poslao u zatvor kod Olivera Ivanovića i da prenese poruku i da ga pozdravi, i za razliku od svih vas koji to nosite, pomagao i njemu i njegovoj porodici. Laž je umesto pristojnosti nečije srednje ime - naveo je predsednik, obraćajući se opoziciji. 

"Ne postoji izbor Vučić ili Srbija, Vučić je uvek na strani Srbije"

- Držali su transparente kao da su na stadion došli, kao da je 27. mart - "Ne ultimatum, ne kapitulaciji", to mi vi kažete - koji ste pustili iz zatvora 1800 albanskih terorista na čelu sa braćom Mazreku; to mi vi kažete - Kurti je samo usput bio tamo.

- To mi kažete vi koji ste ćutali kao zaliveni 2004. godine kada su nam tukli i ubijali narod, i spaljivali crkve i manastire, koji ste išli na pregovore sa Albancima, a rezultat tih dogovora je bilo proglašenje nezavisnosti Kosova, a onda ste neki pobegli u Rumuniju da se sakrijete, a drugi se sakrili iza mitinga i preuzeli ništa. Vi mi pričate o kapitualiciji - čoveku koji se protiv svega toga borio, koji je došao i na taj miting da bi pokazao da je protiv kapitulacije. Koji se uvek borio za srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali koji se bori i danas. Što se kapitulacije tiče, ja sam rekao nekoliko puta, ja znam šta je moj posao, moje je da čuvam decu ove zemlje, majke, sestre, ćerke, da čuvam budućnost ove zemlje i to ću da radim, ako dođe do toga Kosovo u UN ili ne, za razliku od vas, za mene kao predsednika Ustav je Sveto pismo, kapitulacija ili predaja nisu opcija, i znam šta ću da učinim, i da završim sa tim - između svog ostanka na vlasti u mandatu koji ne možete da promenite i koji je Ustavom zagarantovan, znam šta mi je činiti - jer ne postoji izbor Vučić ili Srbija, Vučić je uvek na strani Srbije, izabraću Srbiju, a Vučić nije važan. Živela Srbija, predaja nije opcija - rekao je predsednik, što je ispraćeno gromoglasnim aplauzom poslanika vladajuće koalicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (74)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a