PILOT višenamenskog borbenog avioa F-15E koji je tokom agresije NATO na Jugoslaviju imao više desetina borbenih letova pukovnik Majk Petruka je u svom svedočenju o borbenoj upotrebi američkog ratnog vazduhoplovstva i drugih NATO zemalja iznad Jugoslavije 1999. godine rekao da gađanje civilnih ciljeva i dejstvo po vozu u Grdeličkoj klisuri greška, prenosi Tango six.

Komentari (12)

Bonaparta

30.01.2023. 21:29

Ovo apsolutno treba iskoristiti i odmah uputiti američkom sudu zahtev za odštetu, a međunarodnom sudu tužbu za ratni zločin i apsolutnu nadoknadu štete kao i poništenje savetodavnog suda da je Autonomna pokrajina KiM proglasi nezavisnost. Ovaj adut ne treba propustiti.

Goran

30.01.2023. 22:03

Kada je podnet zahtev za hapsenje na njihkoji su izvrsiki agresuju i da im se sudi za ratne zlocine nad civilima kad je dosao na vlas pokojni djindjic i komoanija odnah su skolonili te sudske zabrane i crvene poternice interpola i sada konje kriv milisevic ili banda koja je bila sa djindjicem

JUGO

30.01.2023. 22:21

Jos Srbija pusta te USA + NATO TERROORISTE u drzvau pa jos da im postavljaju neke uslove pa gde bre to ima samo ponizavate sami sebe ked jednom povijete rep ima uvek davas pljuju ima da budete njihovi robovi ko i mnogi drugi treba da se vlada stidi sto ne najuri to sve iz drzave zauvek uzeli su terroristi usa i nato zakon u svojim rukama protiv svih pravila sveta zar to nije jasno srpskom narudu da su u pravu i da je pravda na Srpsku stranu,Sram vas bilo valdo treba dase stidite sto saradujete sa terroristicke drzave i pustate da budete zavisni od njih..

NACISTI TRENIRALI ZA RAT PROTIV RUSIJE

30.01.2023. 22:48

...DANAS SU VEC U UKRAJINI, da pomognu potomcima Hitlerovog saveznika i prijatelja Stepana Bandere, kao i Ante Pavelica.

micko

30.01.2023. 23:06

Tesko je objasniti sve njihove zlocine samo sa slucajem i nesposobnoscu u komandi, daleko verovatnije se radi o obicnoj mrznji. Mozda su imali neke siptare i hrvate koji su uticali na nivo zlocina koje su zeleli da pocine? To bi jednostavno objasnilo sve. Sve price da je bilo “razloga” za Nato zlocine su besmislene - njihova propaganda je u danasnje vreme najjaca, ali prolazi i to.

Desimir

30.01.2023. 23:35

Desimir ovi komentari su nezaboravi ali i neoprosti ubijanje naroda rusenje drzave 99 zasto a sada uslovljavaju pregovore oko otimanje srpske teritorije KM agresija na suverenu drzavu dali medjunarodni sud legalna institucija medjunarodnog prava koja sudi svim narodima a cuti o ubicama agresorima koji su poznata imena i drzave iz koje dolaze to nije medjunarodni sud

Zoran Petrović

31.01.2023. 00:16

Ovog pilota pozvati u Srbiju , uz sve moguče zaštitne garancije. Nek ovde pred sudom , isključivo kao svedok ( i izvrŝitelj naređenja ) da iskaz sudu u Srbiji. Ako treba i nagraditi ga dolaskom. Nadam se da je naŝa vlada dovoljno pametna , da iskoristi svaku mogučnost kako bi sakupila dovoljno dokumenata za zločine glavnih aktera iz 1999 god. Druga vremena već su pred vratima . Tad moramo biti spremni i opremljeni.