PRAVDA ZA SLAĐANA: U Kraljevu održan skup podrške Slađanu Trajkoviću uhapšenom na KiM (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

28. 01. 2023. u 13:10

U PARKU kod Duhovnog centra „Sveti vladika Nikolaj Velimirović“ u centru Kraljeva održan je porodični skup podrške Slađanu Trajkoviću, uhapšenom na Kosovu i Metohiji u decembru prošle godine, a kome je nedavno Osnovn sud u Prištini, nakon isteka jednomesečnog, produžio pritvor za još dva meseca.

ПРАВДА ЗА СЛАЂАНА: У Краљеву одржан скуп подршке Слађану Трајковићу ухапшеном на КиМ (ФОТО)

G.Šljivić

Slađan Trajković, bivši pripadnik takozvane kosovske policije, podsećamo, uhapšen je 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Kosovske Mitrovice pod sumnjom da je navodno počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom rata 1999. godine.

- Moj suprug je nevin, kao i mnoge druge njegove kolege. Slađan je radnik MUP duže od dve decenije, a 2013. je integrisan u kosovsku policiju. I tada su obavljene sve provere, radio je u njihovim institucijama devet godina, a kada je odlučio da skine uniformu uhapšen je posle mesec dana. Učinjena mu je velika nepravda, osumnjičen je na osnovu izjava lažnih svedoka, sa lažnim datumima i lokacijama na kojima nikada nije bio – kaže njegova supruga Suzana.

G.Šljivić

Slađanova supruga Suzana Trajković

Prema njenim rečima, Slađanu je u pritvoru ozbiljno narušeno zdravstveno stanje jer je, iako dijabetičar, mesec dana bio bez ikakve terapije.

- Nisu nam dozvolili da mu dostavimo tablete sa srpskom markicom, a kada smo u Prištini kupili sa kosovskom, uzete su na portirnici ali mu ih nisu dali – dodaje Suzana Trajković. - Nastavljamo borbu za njegovu slobodu, za pravdu i istinu. Ne odustajemo. Borimo se svim sredstvima da dokažemo da je nevin.

G.Šljivić

Skup podrške Slađanu Trajkoviću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

ČKALJIN INTERVJU PRED SMRT Ja gladujem? Ma gde to ima? Mučimo se... Kao i svaki penzioner