SLAVI SVETOG JOVANA: Palma sekao slavski kolač sa porodicom (FOTO)

Novosti online

20. 01. 2023. u 12:42

DRAGAN Marković Palma je sa svojom 11-članom porodicom presekao slavski kolač na krsnu slavu Svetog Jovana Krstitelja u Hramu Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu, čiji je ktitor upravo porodica Marković.

СЛАВИ СВЕТОГ ЈОВАНА: Палма секао славски колач са породицом (ФОТО)

Foto: Jedinstvena Srbija

- Porodica Marković, kao i mnogobrojne porodice u Srbiji i dijaspori slave danas svoju krsnu slavu Svetog Jovana Krstitelja i želim da čestitam krsnu slavu svima koji slave i da nikada ne dozvolimo da nijedna sila ili neka ekonomska kriza, koja je zakačila ceo svet, poremeti obeležavanje krsne slave. Pravoslavlje moramo da čuvamo i ono što je osnovno na ove dane, a to su sveća, kolač, familija i prijatelji i da naše poruke uvek budu slične, a to znači ne poruke koje imaju termine da se neko svađa, već poruke da se deca rađaju u Srbiji i da svako živi od svog rada. Za to sam se ja uvek zalagao i za to ću se zalagati i u narednom vremenskom periodu. Na današnji dan, na dan Svetog Jovana Krstitelja pao je i prvi ovogodišnji sneg u Pomoravskom okrugu i u najvećem delu Srbije, a to znači da se poljoprivrednici mogu nadati nečem lepom, odnosno da ova godina bude berićetna, to je najvažnije i samo da vidimo da cena njihovih proizvoda dostigne nešto što se zove zarada - rekao je Palma.

Foto: Jedinstvena Srbija

U Hramu Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu nalazi se i 13 moštiju svetaca, između ostalih i mošti Svetog Jovana Krstitelja, koje su stigle iz Grčke i koje su na slavu ovog sveca celivali svi koji su se našli danas u ovom hramu, kao što to mogu da urade i bilo kog drugog dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!