HIL KOPA PO SRPSKIM RANAMA: Sramna izjava američkog ambasadora - "Iznenadilo me što se podsećaju na bombardovanje, to je kao svađa prijatelja"

Novosti online

19. 01. 2023. u 14:50

"KADA sam došao ovde prošlog marta iznenadilo me je što je svakog dana bilo nekih podsećanja na 1999. godinu... Morate da gledate unapred", izjavio je ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

ХИЛ КОПА ПО СРПСКИМ РАНАМА: Срамна изјава америчког амбасадора - Изненадило ме што се подсећају на бомбардовање, то је као свађа пријатеља

Kristofer Hil, Foto AP

Hil je u intervjuu za Nedeljnik govorio o svom životu u mladosti u Beogradu, ali je podelio i utiske o Srbiji nakon što se kao američki ambasador ponovo vratio u Beograd.

- Za mene je najveće razočaranje bilo to što sam mislio da su stvari za koje sam mislio da su odavno rešene i dalje sveže u glavama ljudi. Iznenadilo me je, kad sam došao ovde prošlog marta, što je svakog dana bilo nekih podsećanja na 1999. Državama, baš kao i ljudima, neophodna je i otpornost, ali i to da se neke stvari završe da bi mogao da kreneš dalje - naveo je Hil i uporedio ovu situaciju sa prijateljskom svađom.

- To je kao kada pričate sa nekim prijateljem i on se stalno vraća na neku svađu koja se dogodila davno. Tako je u životu država. Morate da gledate unapred, ali je isto vreme neučtivo reći to i svom prijatelju i grupi ljudi. Nisam tu da govorim: ‘Zaboravite na to‘. Ako nije zaboravljeno, onda verovatno postoji razlog - slikovito je opisao američki diplomata u Srbiji.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

KURTIJEV MINISTAR NIPODAŠTAVA SRBE: Našem narodu nudi udruženje Dživdžan umesto ZSO

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (52)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri