LAVROV PROGOVORIO O SRBIJI: Protivila se potčinjavanju Balkana Zapadu – rezultat je bilo bombardovanje

Novosti onlajn

18. 01. 2023. u 14:58

KAO rezultat protivljenja Srbije potčinjavanju Balkana Zapadu, usledilo je bombardovanje te zemlje, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na godišnjoj konferenciji za medije o glavnim spoljnopolitičkim događajima prethodne godine i ocenama situacije u svetu.

ЛАВРОВ ПРОГОВОРИО О СРБИЈИ: Противила се потчињавању Балкана Западу – резултат је било бомбардовање

Foto. Arhiva "Novsti"

- Srbija se protivila da se Balkan potčini Zapadu i šta se dogodilo sa Srbijom? Godine 1998. godine, Džozef Bajden, koji je u to vreme bio senator, tražio je da pod hitno počne bombardovanje SR Jugoslavije, da se sruše svi mostovi preko Drine. I samo godinu dana kasnije to se i dogodilo - podsetio je Lavrov.

Lavrov je, takođe, upozorio na to da je politika Zapada usmerena na rušenje tradicionalnih veza i prijateljstava u raznim regionima sveta, a kao primer je naveo Balkan i bivše republike Sovjetskog Saveza.

- Politika Zapada zasnovana je na rušenju tradicionalnih veza i prijateljstava, vidimo to u mnogim regionima, na Balkanu i u mnogim bivšim sovjetskim regionima, kao i u svemu onome što se dešava u vezi s Ukrajinom, počev od 2014. godine, od Majdana, kada je rečeno da Ukrajina treba da bira da li je sa Zapadom, ili s Rusijom - istakao je Lavrov.

On je zaključio da Zapad svima daje na znanje da će sredstva koja koristi protiv Rusije upotrebiti i protiv bilo koje druge nepodobne države.

Prošla konferencija za novinare u januaru 2022. godine trajala je oko tri sata. Ministar je tada uspeo da odgovori na pitanja oko 30 ruskih i stranih novinara o raznim temama: od pregovora sa Zapadom o bezbednosnim garancijama i kulturi otkazivanja u SAD do događaja u Kazahstanu početkom prošle godine i aktivnosti ODKB-a.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

SNIMCI IZ KIJEVA: Helikopter pao u blizini vrtića - 18 mrtvih, među njima i deca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!