NOVA BRUKA PRIŠTINE: Još jedan sanitet zadržan na Jarinju - čeka od podneva

Tanjug

19. 01. 2023. u 13:30

SANITETSKO vozilo iz Kosovske Mitrovice od podne stoji na prelazu Jarinje, jer tzv. kosovska policija vozaču ne dozvoljava da prođe sa obrazloženjem da mu registracija na KM tablice ne važi pošto je produžena 26. novembra prošle godine, nekoliko dana nakon što je u Briselu postignut sporazum po ovom pitanju, prenosi Kosovo onlajn.

НОВА БРУКА ПРИШТИНЕ: Још један санитет задржан на Јарињу - чека од поднева

foto D.Z.

Srbi sa severa koji voze automobile s KM tablicama, po dogovoru iz Brisela od 23. novembra, mogu bez problema da produžavaju važenje registarskih oznaka, ali je kosovska policija taj sporazum iznenada jednostrano prekršila.

Prema poslednjim vestima sa prelaza, oni sada ne prihvataju nijedno vozilo sa KM oznakama čija registracija je produžena posle 23. novembra. 

Dogovor je bio da Beograd ne izdaje nove registarske oznake, a da Priština do daljeg zaustavi sprovođenje odluke o obaveznoj preregistraciji na RKS. 

U ovom momentu, na severu je smanjen saobraćaj sa KM tablicama. 

Na Jarinju se takvi automobili pojavljuju u jako malom broju, jer je nastala velika konfuzija i ljudi ne znaju kako će tzv. kosovska policija dalje da reaguje, pošto su u poslednjih nekoliko dana nekoliko puta menjali "pravila".

BONUS VIDEO: 

"NIKADA VIŠE NEĆEMO SLATI DECU U SARAJEVO": Ovo je hotel u kom su napadnuta srpska deca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada