MILIMIR Vujadinović, narodni poslanik, potpredsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu i potomak jedinog muškog preživelog člana porodice prvih ustaških pokolja iz 1941. u Ustaškoj NDH, kaže da obrazac ponašanja koji su ispoljili hrvatski reprezentativci pevajući ustaške pesme dolazi od samog državnog vrha Hrvatske.

Komentari (4)

ana

20.12.2022. 02:31

Lepo ste rekli riba smrdi od glave a to je EU. Jer bas upravo takvu Hrvatsku koju ste opisali EU je primila u njeno okrilje i ne zamera joj nista

Ljubica

20.12.2022. 08:23

Srbi moraju da nauče voleti svoj narod,to je osnova svega.Ne brine mene to što oni pevaju, nego što mnogi u Srbiji svoj narod gledaju popreko zbog naglaska, dijalekta ili nekih običaja.Niko ko nije u takvim sredinama živeo ne može da ima predstavu kako je sve bilo i zbog čega se dogodilo. Slično kao i sada što rade na KiM ovi Kurtijevi, slično su se ponašali i Hrvati posle pobede HDZ. Sredine u kojima je živelo dosta našeg naroda, nisu htele da trpe takvo ponašanje i pružale su otpor.Nisu oni iz čista mira postali nikakve žrtve i nije JNA ni otkud dolazila da ih napada, jer tada je svaki grad ima kasarnu i na žalost mnogih golobradih mladića iz svih krajeva, one su na prostorima danasnje Hrvatske bile opkoljavanje i napadane. Kad se rat rasplamsao bilo je svega i od strane svih, ali ništa nije počelo, jer su došli Srbi i napali sve ostale.