NEĆEMO NASESTI NA PROVOKACIJE, NE ZATO ŠTO SE PLAŠIMO, NEGO ZATO ŠTO SMO RAZUMNI: Ministar Vučević o zaštiti Srba na KiM

Novosti onlajn

12. 12. 2022. u 09:23

POTPREDSEDNIK Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević rekao je za Pink da država Srbija u skladu sa svojim državnim i nacionalnim interesima donosi odluke u cilju zaštite suvereniteta naše države i zaštitu svojine naših građana.

НЕЋЕМО НАСЕСТИ НА ПРОВОКАЦИЈЕ, НЕ ЗАТО ШТО СЕ ПЛАШИМО, НЕГО ЗАТО ШТО СМО РАЗУМНИ: Министар Вучевић о заштити Срба на КиМ

Foto Vojska Srbije

- Srbija ostaje posvećena miru i dijalogu, i pokušaće sve što može da uradi, pa i ako treba korak više da se sačuva mir i da se traži politički dogovor, da se izbegne svaka moguća eskalacija - rekao je Vučević.

On je naveo da je za to potrebna volja dveju strana, ne samo naše strane, i dodao da ovde imamo i one koji su zvanično moderatori dijaloga između Beograda i Prištine, a koji su vrlo često na strani Prištine i procesa legalizacije njihovih poteza.

- Situacija je napeta, vrlo napeta, ja sam pre neki dan rekao dovoljna je jedna šibica da se upali da bi sve eksplodiralo - kaže Vučević.

On je rekao da veruje da ćemo pre svega, mi - Srbija i srpski narod biti mudri, odgovorni, disciplinovani i da nećemo nasesti na provokacije i da ćemo gledati da izbegnemo svaki mogući sukob.

- To ne znači da se plašimo, već prosto tražimo da se kroz politički dijalog nađe rešenje da se zaustavi ovaj teror nad Srbima koji traje, i to niko ne može da ospori, mogu da nazivaju kako god hoće akciju ali ovo je sada u kontinuitetu čitav niz poteza Prištine i Aljbina Kurtija i njegove vlade i administracije, usmeren na to da se stvore uslovi da je nemoguć opstanak Srba na Kosovu i Metohiji - kaže on.

Kada je porodica Petrović u pitanju, Vučević je rekao da se tu ne radi stvarno o tome da li je ona platila akcizu na vino ili poreze.

- Ovde se radi na tome da se stvori atmosfera, da to malo Srba u Velikoj Hoči u Metohiji ne mogu tamo da žive jer će doći specijalci sa dugim cevima da im uzmu, da im otimaju, da provaljuju i vrše pritisak. Inače, na Kosovu svi plaćaju akcize, to je zemlja koja je poznata po poreskoj disciplini i vladavini prava i zakona - izjavio je Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)