"PRAVDA ZAKUCALA NA VRATA ČAĐENOVIĆA": Uhapšenom tužiocu određeno zadržavanje od 72 sata

V.K.

09. 12. 2022. u 16:06

Hapšenjem specijalnog državnog tužioca Saše Čađenovića relativizovana je više puta ponavljana rečenica Milivoja Katnića „da će Glavno specijalno tužilaštvo zakucati na svačija vrata, saopštili su iz Demokratskog fronta, a nakon saslušanja, optuženom je određeno zadržavanje od 72 sata.

ПРАВДА ЗАКУЦАЛА НА ВРАТА ЧАЂЕНОВИЋА: Ухапшеном тужиоцу одређено задржавање од 72 сата

Foto: Jutjub/MediaBiro

Saopštenje prenosimo u celosti: 

-Naravno, kada je ta fraza mnogo puta ponavljana s različitih medija, njen autor i njegov prvi saradnik nisu računali da i oni iz tužilaštva, takođe, imaju vrata. Danas smo dočekali da, nakon nedavno otpočete borbe protiv korumpiranih sudija, otpočne čišćenje i suočavanje s pravdom u okviru nekad zarobljenog specijalnog tužilaštva i njegovih kriminogenih djelova. Zato DF pozdravlja najnoviju akciju aktuelnog Glavnog specijalnog tužioca i veruje da će se još jače i temeljnije uhvatiti u koštac sa kriminalom i korupcijom. poručuju iz ovog političkog saveza.

 Podsećaju da su na svakom mestu ponavljali, da tužilaštvo i sudstvo ne mogu biti nezavisni i nepristrasni ukoliko se, pre svega, ne oslobode tereta kriminala i korupcije u vlastitim redovima.
 
- U Specijalnom državnom tužilaštvu je delovala posebno opasna kriminalna grupa koja je sopstvene nezakonite radnje prikrivala tako što je montirala i izmišljala svakakve vrste gadosti i nesojluka političkim protivnicima bivšeg režima. Tako su zauzvrat dobijali političku zaštitu i mogli su nesmetano da funkcionišu u okvirima vlasti i bande kojoj su pripadali. Nije nikakva tajna da su ti nesrećni tužioci radili za vođe jednog od najjačih kriminalnih klanova u Evropi koji se bavi krijumčarenjem narkotika i švercom cigareta. Dakle, oni su bili organski deo te kriminalne grupe. Primali su jasna naređenja od šefova te organizacije i bespogovorno ih izvršavali. Pozicija svakog od njih je bila u potpunosti definisana, sa vrlo preciznim ulogama i zadacima.   Upravo je Demokratski front na svojoj koži osetio delovanje te mafijaške grupacije koja je kroz montirane procese progonila naš politički savez, a glavni izvođači te hajke su bili Milivoje Katnić i Saša Čađenović. Zbog njihove moći koju im je davao položaj tužilaca i služenja toj kriminalnoj organizaciji, veliki broj nevinih ljudi iz DF-a je propatio. Mnogi su bili hapšeni, isleđivani i progonjeni, a isti taj Saša Čađenović je, na pravdi Boga, utamničio osam meseci nevinog Mihaila Čađenovića u spuškom kazamatu i za to od Vlade Crne Gore dobio stan, sa čim je javnost upoznata, a šta je još dobio on i Milivoje Katnić od čelnika te kriminalne organizacije - to će, nadamo se, utvrditi istraga u narednom periodu,poručili su iz DF-a, dodajući  da hapšenjem Čađenovića, tužilaštvo je tek zagrebalo površinu "jednog ogromnog problema organizovanog kriminala koji nam je u nasleđe ostavio bivši režim". 
 
DF procenjuje da je GST ovu akciju mogao da realizuje i ranije, jer nema osobe u Crnoj Gori koja nije uočila otvorenu saradnju djelova bivšeg tužilaštva sa ovdašnjom mafijom". 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti