ABAZOVIĆ O HAPŠENJU SPECIJALNOG TUŽIOCA: Nakon Vesne Medenice, stigosmo i do Čađenovića (VIDEO)

M. D.

09. 12. 2022. u 15:10

PREDSEDNIK Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović pozdravio je akciju hapšenja specijalnog državnog tužioca Saše Čađenović.

АБАЗОВИЋ О ХАПШЕЊУ СПЕЦИЈАЛНОГ ТУЖИОЦА: Након Весне Меденице, стигосмо и до Чађеновића (ВИДЕО)

Foto V. K.

Abazović je istakao da nije uhapšen bilo kakav specijalni tužilac, već "desna ruka Milivoja Katnića".

- Razlika između ovog jutrošnjeg dešavanja i dešavanja u ranijem periodu je da konačno imamo ljude iz iste institucije prema kojima se sprovodi zakon. To do sad nije bio slučaj. Jeste bilo je slučajeva hapšenja osnovnih državnih tužilaca, ali specijalnog državnog tužioca do sada nije bio slučaj. I to ne bilo kakvog specijalnog tužioca, nego desne ruke Milivoja Katnića. Eto, nakon Vesne Medenice stigosmo i do Saše Čađenovića. Oni koji se nadaju da će ih zaobići ruka pravde mislim da su im nade svakim danom sve manje i manje, rekao je Abazović u Pljevljima gde je otvorio rekonstruisani put Pljevlja - granični prelaz sa Srbijom Ranče.

Prema rečima Abazovića, možda je postojao blagi skepticizam kod građana, ali, kako tvrdi, sve što je rečeno i obećano iz dana u dan se dešava.

- Građani treba da budu relaksirani, mi nastavljamo agendu borbe protiv kriminala i korupcije i pružamo punu podršku institucijama sistema i svim časnim ljudima unutar sistema - dodao je on.

Abazović je poručio da ćemo imati "ili pravnu državu ili ništa".

- Siguran sam u pobedu pravne države i verujem da je Crna Gora na dobrom putu da konkretnom isporukom rezultata to demonstrira i na taj način ubedi domaću i međunarodnu javnost da smo zaista na pravom putu - zaključio je premijer.

Specijalni tužilac Saša Čađenović uhapšen je u petak ujutru po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Sumnja se da je on, obavljajući funkciju specijalnog tužioca od sredine 2020. do 2022. godine, učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)