EVO, MI VAM KAŽEMO, NEĆEMO KOSOVO U UN Vučić: Šta ćete sad? Da nas bombardujete, da nam pretite sankcijama?

Novosti online

24. 11. 2022. u 11:31

-Evo mi vam kažemo mi nećemo Kosovo u UN, izričit je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanja u vezi sa Kosovom i Metohijom rekavši da je da insistira na poštovanju svih prethodno postignutih dogovora, kao i da je dogovor postignut u Briselu mala taktička pobeda.

ЕВО, МИ ВАМ КАЖЕМО, НЕЋЕМО КОСОВО У УН Вучић: Шта ћете сад? Да нас бомбардујете, да нам претите санкцијама?

Foto: Pink Printskrin

- Što se tiče planova o kojima govore, na šta sam se ja više puta nasmejao i rekao da ste već dobili naš odgovor u formi non-pejpera, povodom vašeg non-pejpra, a dobili ste i moj usmeni odgovor u Briselu, šta su naše crvene linije i o čemu neću da razgovaram. Za to vreme nije problem, pretite prekidom pregovora, razgovora. Nije problem, prekinite ih. Zar mislite da neko ozbiljan u sveti može da se hvali time što je prekinuo razgovore. Pa kako ćete onda da rešavate probleme? Evo mi vam kažemo mi nećemo Kosovo u UN. I šta ćete onda, da nas bombardujete, da nam pretite sankcijama, na osnovu kog akta na osnovu čega, kad je čitav međunarodno-pravi okvir na strani Srbije. Znam koliko nas čeka komplikovana situacija, moram da priznam da su EU i SAD predstavnici bili racionalni. Sve ovo je bukvalno mučenje - rekao je Vučić.

– Pre samo deset dana kada smo bili na ivici sukoba, svi su govorili što pričate o tablicama, nama je potreban mir, nećemo sukobe, nećemo ratove. Kad donesete odluku koja znači očuvanje mira, onda govore šta ste izdali, šta ste doneli. Insistiram na poštovanju svih prethodno postignutih dogovora. Tablice KM ostaju i opstaju. KM tablice što se novih automobila tiče njih ima 90 na godišnjem nivou. Ono što je za nas važno pregovori traju, KM tablice važe. Ovo je statusno jedna mala taktička pobeda. Čekaju nas teška vremena, zadovoljan sam što smo sačuvali mir za naš narod – rekao je Vučić.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

ČAČAK PO ČAČKANJU, PRIŠTINA PO BOLESTI: Kako su srpski gradovi dobijali IMENA - priča o Mladenovcu je naročito zanimljiva