VUČIĆ: Što ste sakrili da nam traže da priznamo Kosovo?

Novosti online

24. 11. 2022. u 11:08

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je danas to što je Evropski parlament usvojio preporuke a na osnovu izveštaja hrvatskog poslanika Tonina Picule.

ВУЧИЋ: Што сте сакрили да нам траже да признамо Косово?

Foto Tanjug/AP

- Interesantno je kako se naši mediji ponašaju i kako niko ne voli da čita. EP nije doneo čak ni Rezoluciju, već Preporuke. Suština teksta je važna. Nisu u pitanju samo sankcije, već pokušaj da se disciplinuje vlada Srbije. Preskočili su da vam pročitaju deo koji govori u tim Preporukama da moramo da priznamo nezavosno Kosovo - objašnjava Vučić.

Vučić je pojasnio da se ta informacija u delu javnosti krije jer ne žele da obaveste narod o tome šta tačno traže od nas.

- Pa pitam sve te koji hoće da nam govore o dobronamernosti onih koji donose te Preporuke - zašto ste to sakrili? Mnogo važnije od sankcija je to što od nas traže međusobno priznanje. Zašto to krijemo od ljudi. Krije jedan deo naše političke i medijske javnosti zato što bi onda ljudima bilo jasno šta ti i takvi žele Srbiju. Juče je Alijev rekao jednu važnu stvar - samostalnost i nezavisbnog država, a vi ste, rekao je meni takav imidž zemlje izgradili, napravili ne ogleda se u tome da jedna zemlja ima himnu, zastavu i grb već se ogleda po donošenju odluka.

DOKON POP I JARIĆE KRSTI

- Nisam se mnogo uznemirio zbog njihovih preporuka, dokon pop i jariće krsti. Nismo zainteresovani za priznanje sa Prištinom, nimalo. Nastavićemo da slušamo sve tšo govore, a odluke ćemo da donosimo u interesu naše države - naglasio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)