JEDNOGLASNO PRIHVAĆEN PREDLOG ZA IZBOR ČLANOVA NOVE VLADE: Vučević - "Spremni smo za izazove koji su pred nama, da čuvamo SrbijU"

Novosti onlajn

23. 10. 2022. u 14:17

POTREDSEDNIK SNS Miloš Vučević saopštio je novinarima posle sednice Glavnog odbora stranke, da je to telo jednoglasno usvojilo predlog za izbor članova nove Vlade Srbije.

ЈЕДНОГЛАСНО ПРИХВАЋЕН ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР ЧЛАНОВА НОВЕ ВЛАДЕ: Вучевић - Спремни смо за изазове који су пред нама, да чувамо СрбијУ

Foto: Arhiva "Novosti"

Vučević je rekao i da bi sednica Skupštine Srbije o izboru nove vlade trebalo da bude sazvana za utorak, 25.oktobar, prenosi Tanjug.

- Imali smo otvorenu diskusiju, ovde je demokratska procedura, različiti su pogledi, ali suštinski ista želja da Srbija dobije srpsku vladu ili bolje rečeno da dobije vladu koja će voditi račina iznad i pre svega o interesima Srbije, vladu Srbije, a nekih drugih centara i interesnih sfera, da vodi računa o nacionalnim i državnim interesima, o svim građanima Srbije i Srbima gde god da žive - rekao je Vučević.

Foto: M.Stevanović

Dodao je da veruje da će nova vlada biti dostojna odgovornog zadatka koji su pred njom, da će biti partner sa predsednikom Srbije, dostupna poslanicima, da se diskutujem razgovara, da to bude usmereno i fokusirano na očuvanje interesa građana Srbije. Dodao je da je SNS imala ponovo kapacitet da predlaže ljude koji ne dolaze iz stranke, da sve žene na ministarska mesta dolaze na predlog SNS.

- Time pokazujemo da smo spremni da dalje demokratizujemo društvo, da se menjamo na bolje, da odgovaramo na izazove pred nama, koji neće biti laki, da čuvamo Srbiju - rekao je Vučević.

 

BONUS VIDEO: 

PREDLOŽEN SASTAV VLADE: Predsednik Vučić pročitao imena budućih ministara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili