U NACRTU statuta Zajednice srpskih opština, na čijem tekstu su radile nemačka fondacija "Fridrih Ebert Štiftung" (FES) i Evropski institut za mir (EIP), a u koji su "Novosti" imale uvid, u oči odmah upada potencijalno najopasnija zamka njihovog predloga: sve mora da bude urađeno u skladu sa zakonima i ustavom lažne države Kosovo.

Rade

30.09.2022. 10:40

Tipicna zapadna prevara. ZSO kao mamac da Srbija prizna KiM. Posle toga taj status ZSO ce biti izmenjen da bude u skladu sa ustavom lazne drzave tj da ZSO ima ovlascenja neke malo uticajnije NVO. Demokratski zapad (okupljen na vrednostima tradiciji treceg rajha) priprema teren za odlucniju akciju protiv Srbije da prizna laznu drzavu i uvede sankcije Rusiji.

milan lala

30.09.2022. 10:49

A ko je mogao i da posumnja u dobre namere nemaca prema Srbima na KiM . Srbija ce se jos malo strpiti dok Rusija zavrsi posao sa NATO u Ukraini a onda sledi oslobadjanje KiM od okupatora.

Vlajko

30.09.2022. 11:44

Ustav Kosova je realno isto što i statut Mesne zajednice Rakovica. Dokument o pravima i slobodama jednog naroda mora biti u saglasnosti sa Poveljom UN i najvišim dokumentima EU koji se bave tom tematikom. Kakav ustav nakazne tvorevine kao parametar. Pljunuli su nam u lice.

Dada

30.09.2022. 11:52

Muka mi je od misljenja Europe Muka mi je od Amerike I Njihove administracije Da Li vi predsednice razumete Narodu je vazno da li penzioner kao ja I svi sa niskim penzijama zivimo Kako zivi porodicu sa bednom penzijom Sa minimalcem sa nezaposlenim licem I dva deteta na skolivanju Verujte po mom misljenu to je prava katastrofa Prezivela Sam Titovo vreme Prezivela Milosivecovo vreme Ali ovo ovo je katastrofa Vi se borire svim silama Ali verujte meni je vazno kako sada zivim a ne kako cu ziveti I kako cu ziveti u novembru _ decembru ili January - February Pitanje glasi : ko ce doziveti to povecanje penzija o kome Picate Price o teskoj situaciji citam svaki Dan Svet ima problem Ali vas smo birali resite nas problem problem naseg prezivljavanja I naseg opstanak mog opstanka Jer ja sam glasala za vas

Rass

30.09.2022. 16:42

ZSO bez priznavanja ustava kosova,jer ono ne postoji. Nemcima traziti da povuku priznanje i da se vrate MP. Ukoliko ne prodje organizovati referndum i pitati MSP da li mi Srbi imamo pravo da na mestu koje cinimo vecinu na KIM budemo nezavisni tj.deo Srbije. Isto sto su oni ucinili uradimo i mi,samo umesto Albanaca stavimo Srbi