AMBASADOR BOŽOVIĆ: Vučićev govor osvetalo obraz Srbiji

V. K.

23. 09. 2022. u 19:24

GOVOR Predsednika Srbije, Aleksandra Vučića pred svetskom političkom pozornicom i elitom je osvetlao obraz Srbije i srpskog naroda.

АМБАСАДОР БОЖОВИЋ: Вучићев говор осветало образ Србији

Privatna arhiva

Bio je to govor uz koji smo se zamislili, radovali i vratili poljuljano samopoštovanje i osetili važnim i ponosnim, ali ne samo mi, izjavio je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

-Siguran sam kao verujući čovek da su se tako osetile i sve duše generacija naših slavnih predaka koji su ginuli tako često i tako puno, kroz našu slavnu ali mučeničku istoriju. Bilo da su ginuli na Kosovu polju 1389. braneći slobodu, hrišćansku veru i Evropu, bilo da su pod Voždom Karađorđem oslobađali Srbiju ili je pod Milošem izgrađivali uvek su stradali.

Bilo da su u dva svetska rata opet strasno stradali braneci slobodu,pravo i svoju otadzbinu, bilo u poslednjem ratu devedesetih i strašne i nepravedne 1999. Kada smo bez odluke SB UN i bez da smo ikoga napali, bili bombardovani od kada nam je brutalno narušen suverenitet i teritorijalni intrgritrt garantovan Poveljom OUN. A samo zato što smo se uvek i uvek samo branili tako braneći opšte i univerzalne vrednosti povelje UN.

Ovaj istorijski govor,pravno utemeljen i čvrsto argumentovan postace deo političke istorije koji će se dugo pamtiti i prepričavati u generacijama koje dolaze. Državnički i državotvorni govor Predsednika, kojim se jasno i hrabro brani i čuva Srbija, bio je potreban da je ohrabri i pokaže put u budućnosti. A to je put mira,stabilnosti,saradnje i kompromisa.A mislim i čvrsto verujem da je ovaj govor bio potreban i svim njenim iskrenim saveznicima, prijateljima i liderima slobodarskog i demokratskog sveta i otuda aplauz i čestitke Predsedniku u glavnoj sali UN na Ist riveru.

Sve čestitke celoj delegaciji Srbije i mom kolegi ambasadoru Srbije u UN ambasadoru Nemanji Stevanoviću.Pozivam sve građane koji ga nisu čuli i pročitali da to mogu učiniti i na sajtu Ambasade Republike Srbije u Crnoj Gori.Živela Srbija i ceo srpski narod gde god živeo, zaključio je ambasador Božović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)