KURTI TRAŽIO TEŠKU ARTILJERIJU: Predsednik Vučić o zahtevu premijera lažne države - Pred nama je težak period

Novosti online

23. 09. 2022. u 18:56

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Njujroka, odakle je poručio da ne želi da komentariše moguće dopremanje oružja i opreme Aljbinu Kurtiju od strane Britanije i Amerike.

КУРТИ ТРАЖИО ТЕШКУ АРТИЉЕРИЈУ: Председник Вучић о захтеву премијера лажне државе - Пред нама је тежак период

Foto: Profimedia

- Pred nama je težak period, veoma težak. Ali možemo li da iskočimo iz sopstvene kože. Možemo li, kao što neki koji me kritikuju kažu, da smo sve dalje od EU kada pomenemo Kosovo. Da zaboravim Kosovo i naš narod? Da se pravim da nisu ubijana deca? Nemamo mi mnogo izbora. A što se tiče oružja i opreme, mali smo mi, a to su prejake sile. Za nijansu smo manje mali od onoga što oni misle - rekao je on.

Vučić dodaje da postoji informacija da je Kurti tražio artiljeriju dometa većeg od 10 kilometara, a da rade elektronsko ometanje odavno.

- Kada su zauzimali administrativne prelaze, oni su uvek elektronski ometali sve što je dolazilo iz centralne Srbije. Ali uzvratićemo, što se tiče elektronskog ometanja - kaže predsednik.

POdsetimo,  najviši diplomatski predstavnici zemalja Kvinte sastali su se u četvrtak u Prištini sa premijerom tzv. Kosova Aljbinom Kurtijem i tom prilikom su razmatrane namere privremenih vlasti u Prištini da sačine svojevrsne elaborate o zemljama članicama UN za koje smatraju da mogu kod njih da izdejstvuju podršku za članstvo "Kosova" u UN.

Razmatran je zahtev "Kosova" da im se u paket američke vojne pomoći uvrste i rakete dometa do 10 kilometara, kao i da se sprovede obuka pripadnika "Bezbednosnih snaga Kosova" da njima rukuju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (51)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio