ALBANCI POKUŠAVAJU DA ZAUZMU SEVER KiM? Započeli patroliranje jezerom Gazivode (FOTO)

Novosti onlajn

08. 09. 2022. u 15:28

MINISTAR policije privremene vlade u Prištini Dželjalj Svečlja izjavio je da je tzv. Kosovska policija danas počela redovno patroliranje jezerom Gazivode, kao i duž administrativne linije koja preseca to jezero.

АЛБАНЦИ ПОКУШАВАЈУ ДА ЗАУЗМУ СЕВЕР КиМ? Започели патролирање језером Газиводе (ФОТО)

Printscreen

Svečlja je na Fejsbuku napisao da je to prvi put nakon rata 1999. godine da je uspostavljen takav vid patroliranja.

"Prvi put od posleratnog perioda, nakon formiranja jedinice za patroliranje na vodi, Kosovska policija je danas počela redovno patroliranje granične linije između, kao i čitavog područja jezera Gazivode. Sada je kontrola državne granice potpunija. Čestitam Policiji Kosova na novom uspehu", poručio je Svečlja.

VUČIĆ: Albanci pokušavaju ispod žita da zauzmu sever KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Požarevcu da stižu dodatne loše vesti sa KiM, gde Albanci pokušavaju da bukvalno ispod žita, i očigledno uz podršku najvećih evropskih sila i zemalja Kvinte u celini, tiho zauzmu i okupiraju sever KiM.


"Danas je i njihov ministar unutrašnjih poslova saopštio da u potpunosti kontrolišu jezero Gazivode, što bi značilo novo kršenje Briselskog sporazuma, po kome policija na severu mora da pripada Direktoratu Sever, odnosno Srbi tu moraju da budu, ali baš njih briga za sve to, može im se. I ako zamolite ljude u Briselu da više ne preduzimaju ništa protiv srpskog naroda, oni kažu da je sve u redu jer su jedan mali problem rešili, a posle po starom i bude sve gore", rekao je Vučić.

Predsednik je poručio da više neće da moli ni jedne ni druge.

"Sada upozoravam i jedne i druge da to više ne rade pošto srpski narod ni nasilje i nepoštovanje međunarodnog prava i međunarodno pravnih normi više neće da toleriše. To je moje upozorenje onima koji sutra dolaze u Beogradu i svima drugima", naglasio je predsednik.

Što ste se igraili, igrali ste ste, istakao je Vučić.

"Ako možete da poštujete norme koje ste sami doneli - možete, ako ne možete - ima ko će", poručio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!