ALBANCI DOLAZE U PUNOJ RATNOJ OPREMI: Upozorenje iz Leposavića, otkrivene namere Prištine

Novosti online

30. 08. 2022. u 14:35

GRADONAČELNIK Leposavića Zoran Todić izjavio je da velika prisutnost pripadnika kosovskih specijalnih policijskih jedinica ne samo u Leposaviću, već i drugim opštinama na severu, koje prave neka utvrđenja blizu administrativnih prelaza, izaziva zabrinutost i govori kakve su namere Prištine.

АЛБАНЦИ ДОЛАЗЕ У ПУНОЈ РАТНОЈ ОПРЕМИ: Упозорење из Лепосавића, откривене намере Приштине

Foto: D. Zečević

- Prema saznanjima koja imamo, u blizini naše opštine, u albanskim selima nameravaju da otvore novu bazu. Te jedinice su sastavljene od etničkih Albanaca i dolaze u punoj ratnoj opremi. To ne ide u prilog smirivanju tenzija - naveo je Todić.

On je rekao da su na terenu i pripadnici misije Kfor, koje srpski narod prepoznaje kao jedino legitimne vojnike koji su zaduženi da čuvaju mir.

- Nikakve specijalne jedinice kosovske policije sa dugim cevima i oklopnim trasnporterima nemaju ovde šta da traže. To izaziva dodatni strah i govori kakve su namere Prištine. Moramo da se vratimo u pređašnje stanje i da oni napuste prostor gde živi većinsko srpsko stanovništvo. Mi imamo regionalnu lokalnu policiju sačinjenu prema etničkoj strukturi. Na ove probleme ukazujemo Kforu, apelujemo da Kfor i policija regiona sever može da boravi ovde, u koju koliko-toliko imamo poverenje, u odnosu na ove specijalne jedinice koje dolaze u punoj ratnoj opremi - naveo je Todić.

On je istakao da veruje da je moguće da se nađe kompromis oko registarskih tablica, po modelu dogovora za lične karte, ako postoji iole malo dobre volje kod vlasti u Prištini.

(Sputnjik)

BONUS GALERIJA: Pogledajte obuku mladih tenkista srpske armije

BONUS VIDEO: SPECIJALCI ROSU U AKCIJI U ŠTRPCIMA - Naoružani upali u srpske kuće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (5)

VEĆ OSAM MESECI U BOLNICI: Od čega boluje Moka Slavnić - Vratila mi se vera u Boga, molim se u bolničkoj kapeli