MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin oglasio se povodom zahteva hrvatskog šefa diplomatije koji je od Austrije tražio da se ustaški grb vrati u Blajburg.

Komentari (5)

Ljubica

29.07.2022. 18:46

Tako je ! Pitanje je i onako šta će se desiti do kraja godine i koliko će svi ti veliki planovi solidarnosti funkcionisati u EU. Mislim da će tek tad kad sve bude knap i kad ne bude toliko para za neograničenu i većim delom bespotrebnu birokratiju u Briselu, na videlo izaći svi nedostatci tog nekada elitnog saveza.

Bg Dex 1970

29.07.2022. 19:20

Relativizacija ustaških zločina i prekrajanje istorije. To je ukratko politički program današnje Hrvatske i zemalja koji je podržavaju u tome. Njihov krajnji cilj da se Srbija ponizi i isprovocira do te mere kako bi iznudili našu reakciju koja bi nas prikazala kao ratne huškače i agresore. Čekajte.... Pa zar to nije već u toku što se tiče same Rusije. Ionako su nas prozvali "malim Rusima", a našeg predsednika "malog Putina". Primenjuju se iste ili slične vrste provokacija, kako nad Rusijom, tako nad Srbijom. Razlika je u tome što je Rusija reagovala na njihove krajnje, napominjem, krajnje neprihvatljive provokacije, dok mi imamo oštre reakcije, ali samo diplomatskim putem i tako treba i da ostane. Mi niti smo snažni dovoljno, u vojno-tehničkom smislu, da bi reagovali kao Rusija, ali i da jesmo, nama je dosta ratovanja. Što se Blajbirga tiče, ma ja bih im dozvolio to što oni traže, neka ceo svet vidi ko su danas hrvati i ko je članica EU. Neka ceo svet na kraju krajeva vidi šta je današnja EU, jer je pokazala svoje pravo lice. Pod okriljem demokratije EU najzad pokazuje da su neki ljudi bili u pravu, kada je nacizam i fašizam u pitanju. Pod izgovorom demokratije da svako može da iskaže svoje mišljenje po pitanju vere, politike, nacionalne ili seksualne pripadnosti, došao je na red dugo očekivao fašizam, i mislim da će biti III SVETSKOG RATA, jer mnoge zemlje neće mirno posmatrati sve to. Živela Srbija!

Zrtva

29.07.2022. 21:45

Hvala bogu da su nakon 70. god. konačno došli političari koji imaju snage i volje da kažu istinu o zločinima nad Srbima od 41. do 95. u Hrvatskoj.