VUČIĆ PORUČIO HRVATIMA: U glavama srpske dece Jasenovac neće biti zabranjeno mesto!

Novosti online

18. 07. 2022. u 18:47

MI ćemo da radimo tako da u glavama srpske dece Jasenovac ne bude zabranjeno mesto - istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja javnosti iz Predsedništva Srbije.

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ХРВАТИМА: У главама српске деце Јасеновац неће бити забрањено место!

Foto: Tanjug

- Neko mora da pronađe krivca u Srbiji uvek. Razumem Hrvate zašto sam ja njima uvek kriv. Razumem zašto me mrze. Srbija je bila do kolena Hrvatskoj uvek, vladari su im služili, nikome nije palo napamet da pusti tužioce da rade svoj posao pa da se podigne optužnica za ubistvo dece na Petrovačkoj cesti. Ćutimo kad pričate na samitima o velikosrpskoj agresiji - a Jasenovc tišina, ne sme da se ćuti o srpskim žrtvama. Jasenovac je za nas zabranjeno mesto. Mi ćemo da radimo tako da u glavama srpske dece to ne bude zabranjeno mesto. Biće velike promene u našem obrazovnom sistemu, ali ćemo ulagati i u virtuelne serije, knjige, da ljudi mogu da znaju šta se tu dogodilo. Kao što mi ne smemo da nipodaštavamo žrtve drugih naroda, tako ni naše žrtve neće niko bacati pod noge - kaže Vučić. 

Ističe da kad god je išao u BiH uvek je obavestio sve o svom dolasku, iako nije imao obavezu. 

- I sada sam pokušao isto, ali nikada nije bilo vreme za odlazak u Jasenovac, i nikada neće biti - kaže Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (62)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada