BIĆEMO PODRŠKA VUČIĆU, BIO JA U VLADI ILI NE: Ministar Vulin istakao posvećenost borbi za očuvanje interesa Srbije

Novosti online

17. 07. 2022. u 15:11

PREDSEDNIK Pokreta socijalista Aleksandar Vulin istakao je danas na obeležavanju 14. godine rada i postojanja svoje partije da Pokret socijalista ostaje posvećen borbi za očuvanje najviših interesa Srbije i srpskog naroda, te da će bio on deo nove Vlade ili ne, Pokret socijalista sa njim na čelu nastaviti da pruža snažnu podršku politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

БИЋЕМО ПОДРШКА ВУЧИЋУ, БИО ЈА У ВЛАДИ ИЛИ НЕ: Министар Вулин истакао посвећеност борби за очување интереса Србије

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

- Naši stavovi su veoma jasni. Mi smo za vojnu neutralnost, nismo za uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji, mi smo za bezuslovno očuvanje Republike Srpske i za tvrdoglavu i upornu borbu za očuvanje našeg suvereniteta na Kosovu i Metohiji. Mi smo za nastavak borbe za socijalnu pravdu, za nastavak očuvanja Srbije kao samostalne i suverene zemlje. I to jedino može da garantuje predsednik Vučić  i  niko drugi. I zato smo pouzdan i lojalan saborac Srpske napredne stranke. Bili mi ili ne bili u Vladi, a o tome ćemo odlučiti Aleksandar Vučić i ja, i ni jedan američki ambasador kao i ni jedan član G 17, kako god mi da odlučimo, odlučićemo tako da nastavimo da sprovodimo ovu politiku. Pokret socijalista će biti podrška Vučiću, bio ja ili ne bio u Vladi - poručio je predsednik Pokreta socijalista i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

On ističe da je predsednik Aleksandar Vučić jedini slobodan državnik u Evropi, i jedini koji je imao hrabrosti da ne uvede sankcije Ruskoj Federaciji, kao i jedini koji je uspeo da sačuva samostalnu spoljnu politiku.

- Ja sam ponosan što zajedno sa vama tu politiku podržavam, što sam deo te politike. To se ne može promeniti. Predsednik Aleksandar Vučić je čovek koji nas je okupio, objedinio, vratio poverenje srpskog naroda, uverenje da srpski narod može da bude uspravan, da može da bude vredan svoje istorije - poručio je lider Pokreta socijalista i dodao da se nekada njegovi stavovi i stavovi predsednika Vučića ne podudaraju, ali da se apsolutno slažu da Srbija mora da bude slobodna i nezavisna. 

- Nekad se ne slažemo oko pojedinih poteza i ideja, ali predsednik Vučić i ja se apsolutno slažemo oko toga da Srbija mora da bude nezavisna, da mora da bude samostalna, da mora da bude vojno neutralna i da brine samo o sebi i Srbima gde god oni da žive. I to se neće promeniti bio ja na vlasti ili u opoziciji i bio predsednik Vučić na vlasti ili u opoziciji. Ovo se nikada neće promeniti. Nikada - poručio je lider PS-a. 

Ministar Vulin ističe da je danas ustaška vlada Andreja Plenkovića zabranila predsedniku Republike Srbije i predsedniku svih Srba, ali i unuku jasenovačke žrtve, da dođe u privatnu posetu Jasenovcu.

- Bez kamera, bez protokola, možda sa cvetom. Da obiđe mesto gde mu je možda i deda sahranjen, jer znamo da je od ustaša zaklan negde na tom prostoru. Danas su mu ustaše zabranile da dođe u Jasenovac, a ja, kao ministar unutrašnjih poslova, zbog te zabrane, ne misleći isto kao predsednik Vučić, zabranio sam ulazak hrvatskim funkcionerima, nosiocima službenih i diplomatskih pasoša, bez posebnog obrazloženja, a kad dođu, posebno će se Uprava granične policije baviti svakim od njih. I tako će biti dok sam ja ministar unutašnjih poslova ili dok Hrvatrska ne počne da se ponaša kao da nije NDH. Pa ko duže izdrži - poručio je lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin obraćajući se pristalicama na obeležavanju dana svoje partije.

Vučević na obeležavanju dana Pokreta socijalista: Nemojte da imate dilemu, nova Vlada će biti srpska Vlada, verujem u našu borbu i našu zajedničku saradnju

- Četrnaest godina je Pokret socijalista veran prijatelj i saborac Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića. Koračamo zajedno u borbi za našu otadžbinu, za Srbiju i za celokupni srpski narod, koračamo zajedno u borbi za istinu i za pravdu. Sloboda je ključna odrednica i našeg naroda i naše otadžbine, sloboda je ključna odrednica i Pokreta socijalista i Srpske napredne stranke. Čast mi je što u ime celokupnog članstva Srpske napredne stranke i u ime predsednika naše stranke, ali i predsednika Srbije, mogu da vam čestitam 14. rođendan - poručio je potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na obeležavanju dana Pokreta socijalista. 

Vučević je istakao da je zajednički čvrst imenitelj Pokreta socijalista i Srpske napredne stranke iskrena ljubav prema Srbiji i srpskom narodu. 

- Imamo pravo i mi da govorimo na našem jeziku i da pišemo našim pismom, imamo pravo da tražimo da se naša kultura poštuje kao deo evropske kulture, imamo pravo da tražimo da se čuva i poštuje Dejtonski sporazum, imamo pravo da tražimo da srpski narod u Crnoj Gori ima ista prava kao i albanski narod u Severnoj Makedoniji. Imamo pravo da pitamo šta je sa Srbima u Sloveniji, imamo prava da pitamo kako da opstane to malo Srba u Hrvatskoj što je preživelo - istakao je potpredsednik SNS-a Miloš Vučević. 

Vučević je poručio da se vodi konstantna hajka na Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina upravo zbog toga zato što su najhrabriji i zato što uvek i na svakom mestu mogu da kažu istinu. 

- Hvala ti Aleksandre što si hrabro iznosio istinu koju nekada ni SNS nije mogao da kaže ili si za nijansu bio glasniji i jasniji. Nemojte da imate dilemu, nova Vlada će biti srpska Vlada. Verujem u našu borbu i našu zajedničku saradnju - poručio je potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na obeležavanju dana Pokreta socijalista. 

Predsednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak istakao je da je ponosan zato što je politika Srbije politika koja spaja Srbe sa obe strane Drine. 

- Kada moj prijatelj i brat Aleksandar Vulin zajedno sa mnom obilazi Republiku Srpsku, Manjaču, Prijedor, Kozaru bilo koji drugi srpski grad, znam da se oseća kao svoj na svome. Politika Srbije je da spaja Srbe sa obe strane Drine, to je politika sadašnjosti, ali i politika budućnosti. Mi smo bratska partija i zagledani smo u svoju maticu Srbiju, zahvalni smo i Aleksandru Vučiću i Aleksandru Vulinu na svemu što čine za Srbe iz Republike Srpske - poručio je predsednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak. 

Proslavljeni sportista, član Srpske napredne stranke i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin izrazio je punu podršku lideru Pokreta socijalista Aleksandru Vulinu u borbi za očuvanje najviših državnih nacionalnih interesa.

BONUS GALERIJA: Obuka legendarne jedinice koja je oborila "nevidljivog"

BONUS VIDEO: UŽAS KOJI SVET NIJE VIDEO - Multimedijalna izložba o logoru smrti u Jasenovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina