SRĐA TRIFKOVIĆ O UDARU NA PRAVOSLAVLJE: Zapad će Srbe brutalno vezati kako bi vukovi mogli na miru da ih prožderu

Novosti online

13. 07. 2022. u 16:15

ISTORIČAR i publicista Srđa Trfković upozorio je da sa stanovišta vladajućih elita savremenog Zapada pravoslavlje pripada tradiciji koja joj je ne samo strana, nego i zlokobna.

СРЂА ТРИФКОВИЋ О УДАРУ НА ПРАВОСЛАВЉЕ: Запад ће Србе брутално везати како би вукови могли на миру да их прождеру

Foto: Hepi TV Printskrin

- Mnogi zapadni političari i neki klerici – a naročito papa Jovan Pavle II – zahtevali su 1990-tih intervenciju zapadnih sila protiv pravoslavnih Srba a u korist muslimana u BiH i na KiM. Malom pravoslavnom narodu grubo je saopšteno kako stoje stvari: ako se ne potčini diktatu Zapada ponovo će biti bačen islamskim vukovima. Štaviše, kako je NATO pokazao 1999. godine, Zapad će Srbe čak brutalno vezati kako bi vukovi mogli na miru da ih prožderu - podseća profesor Trifković.

Pravoslavni svet nije oblikovan vrednostima i obrascima modernosti, još manje postmodernosti, objašnjava istoričar.

- Taj se svet spontano opire racionalističkom humanizmu Zapada. Svako opiranje zapadna elita pak smatra subverzivnim i stoga nedopustivim. Lumeni Zapada – poput Đerđa Soroša na vrhu, Karla Bilta pri sredini i Viole fon Kramon na dnu – uistinu mrze pravoslavlje, jer su svesni da ono jedino ima potencijal da rasplamsa ugarke duhovne obnove i otpora hrišćana u zapadnom svetu - kazao je profesor Srđa Trifković na predavanju u Cirihu.

On je istakao da kako se postmoderni liberalni teror bude zaoštravao, postaće neophodno za verujuće hrišćane da odrede šta jeste dopustivo, a šta nije u njihovom odnosu prema državi. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina