VUK PROMENIO PRIČU POSLE IZBORA: Jeremić preti Vučiću da uvede sankcije Rusiji (VIDEO)

Novosti online

09. 07. 2022. u 21:50

IAKO je pre izbora predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pogrešno predviđao da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić odmah posle izbora uvesti sankcije Rusiji, danas Jeremić poziva Vučića da uvede sankcije.

ВУК ПРОМЕНИО ПРИЧУ ПОСЛЕ ИЗБОРА: Јеремић прети Вучићу да уведе санкције Русији (ВИДЕО)

Foto N. Skenderija

- Vučić je zaigrao jako opasnu igru, ruski rulet sa Zapadom, ali ta igra se nastavlja i ona najčešće nema srećan kraj - kazao je Jeremić u Ćupriji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno da Srbija neće uvesti sankcije Rusiji, kao i da neće prihvatiti pritiske da prizna lažnu državu Kosovo.

- Mi Srbi sećamo sankcija i ne mislimo da su sankcije uvek najbolja stvar, ali ne zaboravite da mi imamo drugačije odnose sa ruskom stranom vekovima i opet nam nije smetalo da budemo fer i da osudimo rušenje međunarodnog javnog poretka i upad u Ukrajinu. Zato što smo se ponašali principijelno i zato što smo imali vrednosti - kazao je predsednik.

Naglasio je i da je pozicija Srbije drugačija jer od strane Rusije ima i podršku u Savetu bezbednosti UN po pitanju Kosova i Metohije i ponovio da se Srbija ne slaže sa kršenjem međunarodnog javnog prava i narušavanjem teritorijalnog integriteta neke suverene zemlje i da je nedvosmisleno izrazila svoj stav po tom pitanju svojim odlukama u Generalnoj skupštini UN, Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i mnogim drugim mestima.

- Što se tiče pravne i političke prirode samog sukoba, pozicija i stav Srbije su potpuno jasni - istakao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (54)

TAKO TREBA DA NAM IZGLEDAJU TENKOVI Vučić nakon izvanrednih rezultata na Pešteru - Zadovoljan sam ukupnom spremnošću naše Vojske