ŠEŠELJ O SREBRENICI: Prvi sam razotkrio organizatora streljanja, ali je on svoje tajne odneo u grob (VIDEO)

Novosti online

09. 07. 2022. u 16:16

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da je prvi razotkrio da je Ljubiša Beara organizovao streljanje muslimana u Srebrenici.

ШЕШЕЉ О СРЕБРЕНИЦИ: Први сам разоткрио организатора стрељања, али је он своје тајне однео у гроб (ВИДЕО)

Foto: EPA/ilustracija

- Bombardovanje nas je sprečilo da to istražimo, ali sam javno rekao da je Beara organizator. Bio sam sa Ljubišom Bearom u zatvoru u Hagu, nekoliko godina nismo govorili, a onda smo progovorili kad sam ja štrajkovao glađu. Tada je veći broj srpskih robijaša potpisao peticiju za mene, a on je bio jedan od potpisnika. Kad sam se vratio iz bolnice, organizovao sam ručak za sve koji su potpisali za mene i morao sam i njega da pozovem. Tad smo prvi put progovorili - podseća se Šešelj.

Lider radikala ističe da je od Beare pokušavao nešto više da sazna o Srebrenici, ali on nikad nije govorio na tu temu i sve svoje tajne je odneo u grob.

- Nikad nije hteo o tome da progovori. Mene je kopkalo da vidim ko stoji iza toga, a on je sve tajne u grob odneo - rekao je Vojislav Šešelj za "Novo vikend jutro" TV Pink koje vodi Jovana Jeremić.

Predsednik SRS je podsetio na holandski izveštaj NIOD-a o prisustvu britanskih specijalaca SAS za vreme zločina u Srebrenici, a na četiri lokacije (Orahovac/škola u Grbavcu, brana Petkovci, šljunkara u Kozluku, Pilica) još se ne zna ko su bili izvršioci streljanja.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega