UMESTO LIČNE KARTE IZDAJU "AUSVAJZ": Sramna odluka vlasti lažne države, evo šta će biti sa tablicama

Novosti online

29. 06. 2022. u 19:13

VLADA tzv. Kosova odlučila je danas da će osobama koje na administrativne prelaze dođu sa srpskim ličnim dokumentom na ulazu dati pismo koje zamenjuje identifikaciona dokumenta.

УМЕСТО ЛИЧНЕ КАРТЕ ИЗДАЈУ АУСВАЈЗ: Срамна одлука власти лажне државе, ево шта ће бити са таблицама

Foto AP

Prema ovoj odluci, svakoj osobi se dostavlja obrazac deklaracije da se privremeno zamenjuje upotreba takvog dokumenta.

Takođe, doneta je odluka da se stanovnicima, uglavnom na severu zemlje koji imaju registarske tablice izdate od Srbije, ali u ime gradova Kosova, omogući da se vrate na, kako kažu, registarske tablice tzv. Kosova.

Vlada tzv. Kosova je održala elektronski sastanak na kome je usvojila odluku da se omogući registracija vozila sa registarskim tablicama lažne države za sva vozila opremljena registarskim tablicama "PR", "KM", "PZ", "GL", "UR", "JP", "DA" ili "ĐA".

Kako je saopšteno, vlasnicima vozila sa ovim registarskim oznakama omogućen je povratak na tzv. Kosovo u periodu od 1. avgusta do 31. septembra ove godine, odnosno dva meseca.

Podsetimo, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković saopštio je da "najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorrnije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji".

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras će se na konferenciji za štampu u 19 i 30 časova obratiti povodom novih zahteva međunarodne zajednice po pitanju Kosova i Metohije. Prema pisanju "Informera", zahtevi koje je Lajčak doneo vode pravo u haos i krvave sukobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBI SU ZA BALKAN RATOVALI! Bezočne laži Slavoja Žižeka - dobro znamo šta je Balkan!