"KURTI ZAPRETIO RATOM PROTIV SRBA NA KiM": Priština hoće da zabrani srpske lične karte i ukine registarske oznake

Novosti online

29. 06. 2022. u 18:33

NAJNOVIJIM jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorrnije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji, saopštio je direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar petković.

КУРТИ ЗАПРЕТИО РАТОМ ПРОТИВ СРБА НА КиМ: Приштина хоће да забрани српске личне карте и укине регистарске ознаке

Foto: EPA

- Odluka institucija u Prištini da zabrane srpske lične karte i nakon 30. septembra ukinu važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova "KM", "GL", "PR", "UR" i drugima, uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana, predstavlja direktni udar na sve Srbe i južno i posebno severno od Ibra.

Nedopustivo je da na ovakvu pretnju sukobom i  odmazdom predstavnici međunarodne zajednice ćute i prave se nevešti, dok Aljbin Kurti priprema početak velikog sukoba i napad na Srbe kraj septembra. Svojim ćutanjem, postaju ditektni saučesnici nove destabilizacije prilika na terenu u režiji Aljbina Kurtija, izazvane novom jednostranom odlikom vlasti u Prištini.

Srbi sa Kosova i Metohije neće dozvoliti da budu proganjani, ubijani i da im se oduzima legitimno stečena imovina i to dobro treba da znaju svi i u Prištini i Briselu - naveo je Petković.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras će se na konferenciji za štampu u 19 i 30 časova obratiti povodom novih zahteva međunarodne zajednice po pitanju Kosova i Metohije. Prema pisanju "Informera", zahtevi koje je Lajčak doneo vode pravo u haos i krvave sukobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije