ŽELI DA POMOGNE KURTIJU DA ZATRE SRPSKI OTPOR NA KIM: Petković odgovorio na napade Miroslava Aleksića

Novosti online

13. 06. 2022. u 10:50

NIJE slučajno Miroslav Aleksić izabrao da napadne Srpsku listu baš u danima kada njenim čelnicima stižu policijski pozivi i optužnice iz Prištine zato što su zajedno sa svojim narodom branili pravo na slobodu kretanja i svoja legitimna prava, rekao je član Predsedništva SNS Petar Petković.

ЖЕЛИ ДА ПОМОГНЕ КУРТИЈУ ДА ЗАТРЕ СРПСКИ ОТПОР НА КИМ: Петковић одговорио на нападе Мирослава Алексића

Foto Tanjug

- Ponovo se ovim tempiranim napadima Aleksić sa svojim gazdom Vukom Jeremićem stavio u službu Aljbina Kurtija, želeći da mu iz sve snage pomogne da zatre srpski otpor na prostoru Kosova i Metohije. Očigledno su Jeremiću presušili strani izvori prihoda i finansiranja, pa sad traži novog gazdu u čiju bi se službu stavio, ali preko leđa i muke srpskog naroda sa KiM, napadajući one kojima su svakoga dana glave u torbi zajedno sa našim narodom u pokrajini.

- Da li zato Aleksić ne sme da pomene nijedan incident kojem su izloženi Srbi na KiM od dolaska Aljbina Kurtija? Da li zato Aleksić ne sme da kritikuje vlasti u Prištini, nego udara na Srpsku listu? Nisu Srbi sa Kosova i Metohije zaboravili kako su se Jeremiću zahvaljivali u Prištini jer im je na tacni isporučio međunarodnu verifikaciju jednostrane secesije postavljajući katastrofalno pitanje pred Međunarodnim sudom pravde - kaže Petković.

- Dok je njegov gazda Vuk Jeremić u Njujorku pušio najskuplje tompuse i baškario se po najskupljim hotelima, dotle su Srbi sa Kosova i Metohije stradali pod udarima albanskih ekstrimista. Zato neka Miroslav Aleksić zajedno sa svojim gazdom Vukom Jeremićem ne obećava zaštitu Srbima sa Kosova i Metohije jer dok su se oni o njima „brinuli“, Srbe su proterivali puškama i vatrom sa njihovih vekovnih ognjišta.

- Koliko god se Aleksić sa Jeremićem trudio da pomogne Kurtiju u razbijanju srpskog jedinstva na prostoru Kosova i Metohije, to mu neće poći za rukom i nema tog bureka koji će na KiM pojesti, ni fotografije koju će objaviti koja će naterati narod da zaboravi na sve izdaje koje su im servirali Jeremić i njegovi poslušnici.

- Zato bi Aleksiću bolje bilo da je u Gračanici klekao i pokajao se za sve muke koje su naneli srpskom narodu na KiM, umesto što pokušava da na njima ponovo politički profitira - zaključio je Petković.

BONUS VIDEO - SVEČANO U BEOGRADU: Obeležavanje Dana policije i MUP-a

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)