VUČIĆ PREDLAŽE: Sledeći sastanak inicijative Otvoreni Balkan neka bude u južnoj Srbiji

Tanjug

08. 06. 2022. u 10:42

SAMIT regionalne inicijative Otvoreni Balkan u Ohridu svečano je otvoren danas. Samitu prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijeri Severne Makedonije i Albanije Dimitar Kovačevski i Edi Rama, kao i zvaničnici Crne Gore i BiH.

ВУЧИЋ ПРЕДЛАЖЕ: Следећи састанак иницијативе Отворени Балкан нека буде у јужној Србији

Foto: Instagram

Predsednik Vučić je predložio da sledeći sastanak bude održan u južnoj Srbiji.

- Predlažem da sledeći sastanak inicijative Otvoreni Balkan bude u južnoj Srbiji pre velikog samita i sajamskih manifestacija krajem leta u Beogradu, da se dogovorimo kako da jedni drugima pomognemo da preživimo zimu, to je od interesa za tri zemlje, ali i celog regiona, dobro došli su ako žele da učestvuju u tim razgovorima - izjavio je Vučić.

"Došao sam sa predlozima veće saradnje tokom zime"

Podsetimo, u jučerašnjem obraćanju predsednik Vučić je poručio da je "Otvoreni Balkan" najbolja inicijativa u poslednjim decenijama, a zatim istakao da je u Ohrid na sastanak te inicijative doputovao sa novim predlogom koji se tiče međusobne pomoći tri zemlje članice tokom zime.

- Došao sam sa novim predlozima, da pokušamo da se dogovorimo kako da jedni drugima pomognemo tokom zime što se tiče hrane, bilansiranja električne energije, oko gasa, kao i kako da u budućnosti napravimo čvorište gasa - objasnio je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je rekao i da ima jedna nemačka fabrika krastavaca koja će da koristi liniju "Otvorenog Balkana", kako bi koristila sirovinu iz sve tri zemlje.

BONUS VIDEO:

PRIJEM U RUSKOJ AMBASADI U BEOGRADU: Događaj počeo intoniranjem himne Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista