EP ĆE REZOLUCIJOM TRAŽITI DA UVEDEMO SANKCIJE RUSIJI Vulin uzvraća: Nastavite sa ucenama, ne poznajete Srbe

Novosti online

20. 04. 2022. u 17:41

POZIVAJU se novoizabrane vlasti u Srbiji da pokažu stvarnu posvećenost vrednostima EU i da se usklade sa odlukama i pozicijama EU u spoljnoj i bezbednosnoj politici, uključujući sankcije Rusiji - ovo se navodi u nacrtu rezolucije Evroskog parlamenta o kojem će sutra raspravljati Spoljnopolitički komitet.

ЕП ЋЕ РЕЗОЛУЦИЈОМ ТРАЖИТИ ДА УВЕДЕМО САНКЦИЈЕ РУСИЈИ Вулин узвраћа: Наставите са уценама, не познајете Србе

Foto: Tanjug

U dokumentu koji je pripremio izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik navodi se i "duboka zabrinutost zbog širenja dezinformacija o ruskoj agresiji protiv Ukrajine", i pozivaju se srpske vlasti i EK da podrže infrastrukturu za borbu protiv dezinformacija i drugih hibridnih pretnji.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pozvao je poslanike EP da što pre usvoje rezoluciju:

- Pozivam poslanike Evropskog parlamenta da nastave sa politikom ucenjivanja i pritisaka prema Srbiji i da što pre usvoje Rezoluciju kojom od Srbije zahtevaju da uvede sankcije Ruskoj Federaciji. Nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mesto u Evropskoj uniji od politike poslanika Evropskog parlamenta i zato molim evroposlanike da se ni slučajno ne promene i da nastave da nas vređaju i ucenjuju, da nastave da pokazuju koliko ne poznaju Srbe i koliko im i nije važno da ih upoznaju - rekao je Vulin i dodao:

- Samo neka nastave sa pretnjama i ucenama i verujem da će i predsednik Vučić  preispitati odluku o nastavku puta ka Evropskoj uniji. Predsednika svih Srba Aleksandra Vučića samo vaše ucene i pretnje mogu uveriti da treba da napusti politiku približavanja Evropskoj uniji. Zato poslanici Evropskog parlamenta,nemojte da se stidite što vas u vašim zemljama ne pitaju i ne slušaju, samo nastavite sa napadima na Srbiju i pomozite Srbiji i predsedniku svih Srba da što pre napuste put ka članstvu u Evropsku uniju. Pošto je vojno neutralna, Srbija treba da bude i politički neutralna. Da bi se to i desilo, samo neka evroposlanici nastave sa ucenama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (21)

VUČIĆ GOST NACIONALNOG DNEVNIKA: Predsednik u 18.30 časova na TV Pink o svim aktuelnim temama