BRNABIĆKA ODGOVORILA VJOSI OSMANI: "Vi ste evropski šampioni u ugrožavanju srpske kulturne baštine"

Novosti online

15. 04. 2022. u 15:47

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić odgovorila je predsednici lažne države Kosovo Vjosi Osmani, koja je tokom gostovanja na televiziji Si-En-En iznela niz neistina na račun predsednika Aleksandra Vučića i politike naše zemlje.

БРНАБИЋКА ОДГОВОРИЛА ВЈОСИ ОСМАНИ: Ви сте европски шампиони у угрожавању српске културне баштине

Foto: Tanjug/Rade Prelić/AP Photo/Patrik Domi

- Propaganda i dezinformacije Vjose Osmani na Si-En-Enu nastavljaju da destabilizuju ceo zapadni Balkan. Neodgovorne poruke koje je poslala, u ovako delikatno vreme za region i svet, nikome ne pomažu - napisala je premijerka na Tviteru.

Ona ističe da takve poruke šalju upravo oni koji Srbima uskraćuju osnovna prava, uključujući i pravo na glasanje na nedavnim izborima, i nazvala je samoproglašene vlasti u Prištini "evropskim šampionima u ugrožavanju srpske kulturne baštine". Brnabićka je podsetila i da je tzv. Kosovo svetski rekorder po činjenici da se najmanji broj izbeglica vratio na svoja ognjišta (manje od 1 odsto).

- Jedini koji ne priča prazne priče je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je pokrenuo Otvoreni Balkan kako bi zbližio region, a zatim pozvao albanskog premijera u prvu posetu posle 68 godina, i podržavao je region tokom pandemije. Priština treba da prestane sa propagandom i fokusira se na budućnost - zaključila je premijerka.

BONUS VIDEO: MALTRETIRAJU I ZASTRAŠUJU SRBE - Ovako specijalci Rosu vršljaju po Štrpcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a